Srebro za Željka Todorovića

AK „CER“ NA SENIORSKOM PRVENSTVU SRBIJE

Na novom, predivnom atletskom stadionu u Kraljevu, kraj samog Ibra, u subotu i nedelju održano je Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke – pojdinačno.

Šapčanin Željko Todorović, junior AK „Cer“, učestvovao je u trci na 3.000 m stipl.

Sa velikim samopouzdanjem startovao je prema dogovoru sa trenerom Sašom Teodorovićem i prvih 1.000m prošao za 3 minuta i 10 sekundi, a zatim lagano pojačavao za vodećima – Milošem Maleševićem (Inđija) i Milošem Milosavljevićem (Crvena zvezda) preskačući 35 prepreka – 28 suvih i 7 vodenih, visine 914 milimetara.

Poslednja dva kruga Željko je pojačavao prestigavši drugoplasiranog i u prepoznatljivom finišu došao na zadnju vodenu prepeku preskočivši je kao da je trka tek počela i u cilj ušao kao drugoplasirani sa novi ličnim rekordom 9 minuta 20 sekundi i 67 stotinki, čime je popravio stari rezultat za preko 18 sekundi.

– Hrabra trka našeg takmičara i poštovanje dogovorene taktike do savršenstva. Željku je nedostajalo 5 sekundi da ispuni normu za Evropsko prvenstvo, ali će to vreme uskoro dostići – izjavio je trener Saša Teodorović.

Već u petak Željko putuje u Istanbul na Prvenstvo Balkana za starije juniore, gde startuje na 5.000 metara prvi dan i 3.000 metara drugog dana takmičenja.

-Očekujemo dobre vesti – istakla je Sofija Stojanović profesor i predsednik Kluba.

Exit mobile version