Srebrnjak za prvorođenu bebu u u 2017.godini

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je u nedelju Porodilište u Opštoj bolnici Šabac i uručio poklon pakete porodiljama, a prvorođenoj bebi u novoj godini, pored poklona, srebrnjak sa grbom Grada Šapca.

Prva beba rođena u ovoj godini je dečak Veljko. Dragana Vasiljević, majka dečaka, rekla je da porođaj dobro prošao, a da Veljka kod kuće čekaju dva starija brata, Vukašin i Vasilije.

Gradonačelnik Zelenović je napomenuo da od posete prodilištu i novorođenim bebama nema lepšeg načina da se započne svaka nova godina.

-Prva beba u 2017. godini rodila se u kasnim popodnevnim satima, a sve nas je obradovala informacija da je to jedan lep i zdrav dečak. Čestitam porodici Vasiljević i želim im sreću i uspeh u 2017. godini. Naš zadatak je da svakoga dana, a ne samo prvog dana u godini, brinemo o bebama i njihovim majkama. Tradicionalno, prvorođena beba u novoj godini dobila je poklon srebrnjak sa grbom Grada i paket opreme za novorođenče. I za ostale bebe, koje su u porodilištu, obezbedili smo poklon pakete, kako bi na simboličan način, novim građanima Šapca i njihovim mamama, uručili prve poklone, rekao je gradonačelnik i zahvalio se svim lekarima i sestrama koji brinu o njima.

Danijela Ciganović Zablaćanski, dežurni lekar, kazala je da je porođaj dobro prošao zahvaljujući dežurnoj ekipi u Bolnici. Ona je rekla da je u 2016.godini rođeno 1307 beba, 657 dečaka i 650 devojčica. Pohvalno je da je u prošloj godini bilo i 15 blizanačkih trudnoća.

Exit mobile version