SPS u Šapcu obeležio 30 godina postojanja i rada

Priređena svečanost u Šabačkom pozorištu

U Šabačkom pozorištu u ponedeljak je održana proslava povodom tridesetog rođendana Socijalističke partije Srbije. Skupu su se obratili: član Glavnog i Izvršnog odbora SPS, predsednik Okružnog odbora Mačvanskog odbora i v.d. predsednika Gradskog odbora SPS Šabac dr Goran Makunčević, član šabačkog SPS-a Miša Milosavljević, članica predsedništva Foruma žena Gradskog odbora SPS Šabac Mirjana Jezdimirović, član glavnog odbora SPS-a, glumac Marko Stojanović, Sekretar Foruma žena SPS i članica predsedništva SPS i poslanik u Skupštini Republike Srbije Snežana Paunović.

Kako je istakao v.d. predsednika Gradskog odbora SPS Šabac dr Goran Makunčević, od osnivanja, pa do danas, Socijalistička partija Srbije je bila i ostala uz svoj narod.

-Setite se svih događaja devedesetih, ratova, bombardovanja. Nismo bežali od teških odluka, pomagali smo srpski narod gde god da je bio. Pokazali smo državotvornu politku. To je bio i ostao jedan od stubova SPS-a. Teško je bilo i posle Petog oktobra. Posebna zahvalnost svim ljudima koji su ostali uz ovu stranku i sačuvali je. Mudrom i pametnom politikom našeg predsednika Ivice Dačića postali smo ono što jesmo- značajan faktor na političkoj sceni Srbije. Briga o običnom čoveku, socijalnoj pravdi, jednakosti, besplatnom školstvu i zdravstvu, i dalje su jedan od stubova našeg delovanja- rekao je dr Makunčević.

„Zadovoljstvo je biti socijalista sa pozicije da trajete 30 godina. Uglavnom je najlakše poručiti lojalnim članovima partije da je zadovoljstvo što ste deo njih i da verujete u narednih 30 godina“, navela je član predsedništva SPS i poslanik u Skupštini Republike Srbije Snežana Paunović.

-Na ovakvim jubilejima nije teško govoriti. Istina je, Šabac jeste specifičan, ovde se mnogo toga dešavalo kada je u pitanju SPS. Međutim, ovo je autentična Socijalistička partija Srbije, na putu smo Ivice Dačića koji se bavi Srbijom kao takvom i čvrsto verujemo u ono što je naša krilatica: „Neka živi Srbija“. To je garant da će živeti SPS, jer mi smo zapravo državotvorna partija- istakla je Paunovićeva.

Svečanost je otpočela intoniranjem himne Republike Srbije. Prisutnima su se obratili i koordinator za Mačvanski okrug i državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Dragan Jeremić, potpredsednik SPS zadužen za Zapadnu Srbiju, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i šef poslaničke grupe SPS u Parlamentu Republike Srbije Đorđe Milićević.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version