Sportske igre mladih u Ljuboviji i Malom Zvorniku

U Srbiji je u toku deseta, jubilarna sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Igraju se kvalifikacioni turniri u više sportova, a Ljubovija i Mali Zvornik biće domaćini Coca-Cola kupa.

Coca-Cola kup je najmasovniji amaterski turnir u malom fudbalu za decu i mlade u Evropi. Poseban značaj pridaje se promociji ženskog fudbala, tak da iz organizacije pozivaju sve devojčice koje vole fudbal da se prijave. Pravo učešća imaju sva deca 2007. godište i mlađi, a prijave se mogu obaviti i na sajtu igremladih.rs.

Turniri se održavaju uz podršku opština Ljubovija i Mali Zvornik, kao i Sportskih saveza ove dve opštine. U Ljuboviji, fudbal će se igrati na terenu iza srednje škole „Vuk Karadžić“, a u Malom Zvorniku, na terenu FK „Jedinstvo“. Prve utakmice u Ljuboviji počeće u 14, a u Malom Zvorniku u 10 časova.

Pre početka takmičenja održaće se ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Ove radionice deo su Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a za cilj imaju podizanje svesti o održivom razvoju, pre svega kod dece.

Pobednici turnira u malom fudbalu izboriće plasman na Regionalno finale. Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ove godine će se održati u Banji Ždrelo, a Međunarodna završnica počinje u Splitu 14. avgusta, gde će takmičiti i družiti deca iz sve tri zemlje učesnice Igara – Srbije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Deca koja žele postati SIMOVCI kalendar takmičenja mogu pogledati na sajtu Igara. Pored malog fudbala startovali su i kvalifikacioni turniri u šahu, stonom tenisu, 3×3, rukometu. Spremaju se kvalifikacioni turniri u Lino između dve vatre, malom fudbalu za mlađe kategorije, MIS odbojci i MIS odbojci na pesku, tenisu i atletici (trka na 60 metara).

Exit mobile version