Socijalistička partija Srbije u Šapcu priredila novogodišnji koktel

Privremeno rukovodstvo Socijalističke partije u Šapcu, članovi, simpatizeri i visoki funkcioneri stranke, priredili su novogodišnji koktel u prostorijama Gradskog odbora i sumirali rezultate postignute u prethodnoj godini. Okupljanju je prisustvovao i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Obraćajući se prisutnima, Antić je istakao da je SPS kraj godine iskoristila za ponovno jačanje te političke organizacije u Šapcu. On je izrazio zadovoljstvo što je privremeno rukovodstvo na čelu sa Vanjom Vukićem, koji je i član Predsedništva SPS-a, doprinelo omasovljenju i podmlađivanju članstva.

-Sa mnogo optimizma ulazimo u narednu godinu, jer verujemo da je to godina u kojoj će doći do daljeg jačanja naše partije i u Šapcu, ali i u čitavom okrugu. Socijalistička partija Srbije je u ovom okrugu tradicionalno uživala veliko poverenje građana. Uvek smo se dobro razumeli sa građanima i radili u interesu države i naroda i ja verujem da će to ljudi u Šapcu i u čitavom okrugu prepoznati i da ćemo se vratiti na ono mesto koje naša politika zaslužuje, da budemo jedni od lidera u ovom kraju. Verujem da ćemo rezultate kakve imamo u Bogatiću ili Ljuboviji preslikati na Šabac, Loznicu i ostale opštine u ovom kraju- naglasio je Antić.

Na pitanje „Podrinskih“ kada očekuje da će SPS u Šapcu dobiti stalno rukovodstvo, Antić ističe da je za njega suština važnija od forme.

-Za mene je najvažnije pitanje suštinskog jačanja naše partije i čim privremeni organ završi svoju misiju, a ona je jačanje partije, okupljanje svih socijalista u Šapcu, podmlađivanje i uključivanje što većeg broja mladih ljudi, mi ćemo to formalno završiti. Ne bih licitirao sa nekim rokovima, jer mi ovde sad radimo suštinski posao i verujem da smo na dobrom putu i da ćemo za nekoliko koraka doći na taj nivo da budem zadovoljni i organizujemo izbornu konferenciju- naveo je Antić.

On nije želeo da govori o svojim favoritima, objasnivši da u SPS-u ima mnogo onih koji bi mogli da budu dobri kandidati za tu funkciju.

-Mislim da u SPS-u u Šapcu ima puno sposobnih, vrlo vrednih, posvećenih ljudi, ali ono što je za mene značajnije od toga koga ja vidim je to koga ne samo socijalisti u Šapcu vide, nego koga građani Šapca prepoznaju kao čoveka koji može da povede SPS napred, u interesu građana Šapca. Mi ništa ne radimo zbog nas samih, već zbog građana Šapca, zato što duboko verujemo da je Šapcu neophodna jaka SPS koja će pre svega voditi računa o ljudima- objasnio je Antić.

Predsednik Privremenog organa SPS-a u Šapcu Vanja Vukić rekao je da je protekla godina za stranku bila teška, s obzirom na rezultate izbora i ono što se dešavalo unutar odborničke grupe u Skupštini grada Šapca. On je ocenio da je kraj godine ipak bio uspešan, s obzirom na to da je formirana odbornička grupa i izrazio uverenje da će naredna biti uspešnija, jer će raditi na omasovljenju stranke.

Svečanosti u prostorijama stranke su prisustvovali i doskorašnji potpredsednik GO SPS-a Vlada Trifunović, Maja Milićević, član privremenog organa, Slobodan Šolević, član gradskog veća u Skupštini grada Beograda, Nikola Veselinović, predsednik MZ Letnjikovac, predsednik Skupštine u Vladimircima Dragan Simeunović. Među okupljenima su bili i članovi odborničke grupe Marko Jančić i Tamara Bastaja, dok je treći član i nekadašnji predsednik GO prof. dr Mirko Kerkez bio odsutan. Nešto kasnije, na proslavu je došao i predsednik GO Demokratske stranke Srbije dr Aleksandar Pavlović.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version