Socijalisti i radikali neće glasati za SNS

POLITIČKA „TRGOVINA“ OD KOJE SAMO POJEDINCI IMAJU KORIST

Posle jučerašnje konferencije SNS-a i novih koalicionih partnera među šabačkim socijalistima i radikalima muk i neverica. Oni koji su za kratko vreme uspeli da unište ove dve stranke pokušavaju to debelo da naplate. A od koga bi drugo nego od naprednjaka koji ne žale ni novac ni funkcije samo da se dokopaju kojeg glasa više.

Moj sagovornik iz SPS-a, ugledni građanin Šapca, član ove stranke od osnivanja nije krio razočaranje sa onim što se juče dogodilo.

– Nas. članove SPS-a, niko nije pozvao na razgovor ni dogovor. Ko je odlučio i zašto da napravi ovakvu „šaradu“ niko od nas ne zna. Očito da su po sredi neki lični interesi jer neko nas je očito „prodao“. Za koliko ne znam, ali sve će se vrlo brzo saznati. Sramota je da mi, koji smo trideset godina članovi SPS-a iz medija saznajemo za koga treba da glasamo. Kome se to toliko žurilo da ni šabačko rukovodstvo, ako i ono ima pojma o ovome, nije napravilo sastanak sa članstvom pa da se dogovorimo kome da damo podršku kad već nemamo šansu da osvojimo neko odborničko mesto. Mada, kako stvari stoje, svi oni sa kojima sam razgovarao kategorični su da za naprednjake nikada ne bi glasali. Ali, pravo da kažem, mi u stranci ne znamo ko od nas izlazi na ove ponovljene ibore i koja su to biračka mesta. Toliko o situaciji u našoj stranci i „podršci“ naprednjacima.

Ni u redovima Srpske radikalne stranke ništa bolje nije. Ranković radi sve sam. Na svoju ruku i zato smo i došli do ovoga gde smo sada – kaže jedan od šabačkih radikala koji je nekada bio visoko pozicioniran u stranci a danas je samo pasivan član.

– Nije mi jasno šta su naprednjaci mogli da ponude Rankoviću, jer nešto sigurno jesu, kad svi znamo da on nema nikakvog ugleda u stranci niti može bilo koga da ubedi da glasa za naprednjake a uz to je i potpuno nesposoban što jasno pokazuju naši rezultati na ovim izborima – razočarano konstatuje moj sagovornik.

Međutim, nisu samo članovi SPS-a i Srpske radikalne stranke nezadovoljni ovim naprasnim i nepotrebnim koalicijama. Nezadovoljstvo je i među članovima SNS-a jer je očito u pitanju neka „trgovina“ iz koje će znatan broj aktivista SNS-a, po svemu sudeći ostati bez obećanog „plena“!

– Obećali su mi posao za suprugu i plaćeno mesto u nekom upravnom odboru. Ali kako sada stvari stoje mnogi od nas koji smo naporno radili na terenu ostaće praznih šaka. Stanje u stranci je i onako haotično, mnogo je struja, ličnih interesa i neslaganja među poverenicima a sad i ovoliki broj koalicionih partnera koji niša ne donose ali će uzeti mnogo potpuno me je deprimiralo – priča jedan šabački naprednjak koji ne krije da je u toj stranci samo iz ličnog interesa i korist kako bi mogao da poveća svoj skromni porodični budžet.

Naravno, nije tajna da je među šabačkim naprednjacima veliki raskol i da se poverenici ponašaju kao „rogovi u vreći“. Mnogo je datih obećanja koja teško da će biti ispunjena, mnogo je potrošenog novca koji mora biti vraćen.

Ali o tome u narednom tekstu.

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JR GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version