SNS ne vodi računa o bezbednosti dece

Tragedija koja se pre nekoliko dana dogodila u Novom Sadu kada je jedan aktivista Srpske napredne stranke izgubio život  dok je lepio plakate predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića nije izgleda bila za nauk. Naime, suočeni sa problemom da niko od punoletnih članova Srpske napredne stranke u Šapcu neće da lepi plakate nezadovoljni odnosom vrha stranke prema njima, pre svega zbog lažnih i neispunjenih obećanja vezanih za zapošljavanje, Blaža Knežević i drugovi angažovali su, za sitnu kintu, maloletnu decu. Tokom noći, oko 2 sata posle ponoći, pripadnici Odeljenja komunalne policije su ispod Savskog mosta videli grupu od 5 do 6 maloletnika uzrasta od 12 do 14 godina, koji su nosili kantu lepka i lepili plakate na nedozvljenim mestima.

– U trenutku kada su ugledalu našu patrolu materijal su ostavili i pobegli u “Donjošorsko groblje“. Napominjemo da je ovo već treći put u poslednjih 10 dana da različiti ljudi lepe iste plakata na nedozvoljenim mestima i na taj način uništavaju objekte po gradu i naružuju grad – kaže dežurni komunalni policajac i dodaje:

– Apelujemo na sve aktiviste stranaka, da pre svega zbog sopstvene bezbednosti, ne lepe plakate na nedozovljena mesta i da ne urušavaju izgled grada u kom živimo.

Angažovanje maloletne dece i to da rade u vreme kada su davno trebeli da budu u krevetu je protivno zakonu ali i protiv svih normi čovečnosti. Međutim, rukovodstvo Srpske napredne stranke u Šapcu davno je izgubila sve kompase. Članstvo se osipa, sve učestaliji su sukobi u samom vrhu Gradskog odbora i to se ne može više sakriti. Panika da Vučić neće proći u prvom krugu rezultiralo je pritiskom na rukovodstva koalicionih partnera koji po pričama, pre svega SPS-a, odbijaju da glasaju za Vučića.

Da li će, posle snimka koji je načinila šabačka komunalna policija, reagovati Tužilaštvo, Centar za socijalni rad, psiholozi i pedagozi ostaje da se vidi.

Exit mobile version