Snovi se ostvaruju, samo ih treba hrabro slediti

Branka Bobić osnovala Udruženje građana „Big happy family

Kada je u junu prošle godine za „Podrinske“ govorila o svom snu da otvori frizerski salon u Šapcu, svako ko poznaje Branku Bobić nije sumnjao da će tu želju, kao i mnoge pre nje, vrlo brzo pretočiti u stvarnost. Od novembra prošle godine, u Gospodar Jevremovoj 19, iznad prolaza u centru grada, njeni cvetni aranžmani od krep papira najavljuju ulazak u porodični salon lepote „Big happy family“, registrovan kao Udruženje građana „Velika srećna porodica“. Osim frizerskih usluga, nudi širok spektar kozmetičkih i estetskih tretmana kao što su: nadogradnja trepavica i noktiju, japansko iscrtavanje obrva, depilacija, solarijum, masaže, šminkanje, kao i maderoterapije, energetske i boven terapije i slično.   

Sve podređeno najmlađima

-Zahvaljujući poznanstvu sa vlasnicima lokala koji dugo nije bio korišćen, uspela sam da se dogovorim i adaptiram prostor za tu namenu. Ne bih u tome uspela da nisam imala podršku majke Milice Rakić, koja me godinama podržava u svemu. Dok sam radila kao frizer u Majuru, najčešće mi je pomagala u pletenju kikica, poslu koji traje satima. Tu su i devojke, kozmetičarka Ljubica Tešić i Milica Perić, takođe kozmetičarka, koja uči frizerski zanat, ali i animira decu i zadužena je za odličnu atmosferu u našem salonu- navodi Branka, koja priznaje da joj je velika podrška bila i tetka Slavica Tarlanović.

-Ona radi energetske terapije nakon kojih se čovek potpuno drugačije oseća. Osim toga, oduvek me savetovala da treba da se pokrenem, oslobodim straha od neuspeha i ne slušam priče kako ću, ako otvorim nešto svoje, stalno biti u dugovima i neću moći da napredujem. Podstakla me da se osmelim i sledim svoj san- ističe ona.

Malo, pomalo, utkala je sve svoje talente u svaki kutak i preuredila ga po svojoj meri. Već na samom ulazu stiče se utisak kao da ste se zaputili u dečiju igraonicu, jer ovde sve i jeste podređeno deci- omiljenim gostima. Šarenilo boja, popularna „školica“ koja navodi i one starije da poskoče i bar na trenutak se vrate igri iz vrtića, cvetni i aranžmani od pur pene koji izgledaju kao istinske poslastice, neizostavna muzika, dobra atmosfera i gostoprimstvo….

-Drugarice su mi pomogle da okrečimo, sredimo, izgletujemo, iscrtamo dečiji deo i polako, pošto su mušterije odmah počele da dolaze, od zarađenog novca sam ulagala u neophodne police, svaki mesec sam dodavala ponešto. Posle sedam meseci mogu da kažem da nam ništa ne nedostaje i da radimo punom parom. Ja sam prvenstveno dečiji fizer i čast mi je kad deca dođu, pošto ona ne žele u drugi salon, samo kod mene, čak i od svojih majki zahtevaju da ih isključivo ovde dovode. Kao majka, znam da je deci teško da sede mirno i iz tog razloga kod mene im je sve dozvoljeno. Imaju table da crtaju, pišu, da se igraju „Ne ljuti se čoveče“, karte. Pravimo palačinke, uvek imaju nešto da se zaslade i osveže, zaista se osećaju kao kod svoje kuće i zabavno im je dok se mame, tetke ili bake ulepšavaju- objašnjava vlasnica nesvakidašnjeg salona u kome vlada prava porodična atmosfera.

Prava kreativna radionica

Zato je i mislila na višečlane porodice, te je obezbedila 20 posto popusta za one sa troje i više dece. Pored najmlađih, i odrasli se sasvim ugodno osećaju, te je devojka koja dugo nije bila u prilici da je posećuje već nekoliko minuta po dolasku rekla da se oseća kao kod svoje kuće, što je domaćici i bio cilj.

U pravoj kreativnoj radionici uvek ima posla, a svoju nepresušnu energiju Branka prenosi na okruženje, te se, po principu da su dva para ruku bolja nego jedan, ovde niko ne ustručava od bilo kog posla, bilo da je reč o samom pospremanju salona, pletenju kikica ili nekom kozmetičkom tretmanu. U međuvremenu, Branka ne odustaje ni od pravljenja cvetnih aranžmana od krep papira. Šije i kostime, te je tako nedavno na „Ružama Lipolista“, pored cvetnih suknji, prezentovala i cvetni zid, dok je drugarica Milica bila u ulozi cvetne vile, a šest devojčica sa Brankinim cvećem u kosi na najlepši način promovisalo festival.

-Sve mogu da postignem i radim u okviru udruženja. To uključuje i krečenje, fasadersko- molerske radove, kao i iscrtavanje dečijih soba. Organizujemo i dečije predstave, Nikola Đukić u ulozi klovna i Milica Perić su zaduženi za njih i deca ih zaista obožavaju- naglašava.

Branka uspešno sarađuje sa Turističkom organizacijom grada Šapca, kao i rođendaonicama, učestvuje u brojnim gradskim manifestacijama, među kojima se izdvajaju humanitarne akcije poput „Ulice humanih Čivijaša“. Neumorno, kao što je i ranije rekla, nastavlja da sledi svoju misiju da u svoj i tuđe živote „unosi boje“.

Dragana Dimitrijević

Exit mobile version