Slobodan Nikolić, predsednik Ruske stranke

Prelazimo cenzus na svim nivoima

Ruska stranka izlazi samostalno na izbore na svim nivoima, za sada ima ima oko 90 povereništava/ odbora na teritoriji Republike Srbije i njen predsednik Slobodan Nikolić veruje da će tako uspeti da pređu cenzus.

-Za nas je uspeh da u svakoj lokalnoj samoupravi imamo bar jednog odbornika, da u republičkom parlamentu imamo bar jednog poslanika, ako ne i više. I pored medijske blokade u medijima sa nacionalnom frekvencijom i pod kontrolom vlasti, uspevamo da putem društvenih mreža promovišemo naš program i optimistični smo- kaže Nikolić.

 

Učestvovali ste na protestu protiv NATO-a u Beogradu. Kako komentarišete to što informacije o tome nisu bile dovoljno vidljive u medijima?

Vraćamo se opet na neka prošla vremena. Aleksandar Vučić se evidentno postavio kao gospodar Srbije, pa i u tom medijskom prostoru, jer mu nije u interesu da se sazna istina da je potpisivanje tog sporazuma praktično okupacija Srbije. Po našem mišljenju, bolji je bio sporazum sa Hitlerom ’41 godine. Zalagaćemo se da se taj sporazum poništi i da pristupimo ruskoj vojnoj organizaciji ODKB. Protivimo se evropskim integracijama i kao odgovor predlažemo Evroazijsku uniju na čelu sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom. U petak ćemo takođe organizovati protest našeg odbora u Nišu i onih koji gravitiraju ka Nišu.

 

Šta očekujete od izbora?

Vladajuća garnitura gora je od prethodne i smatramo da će izbori u aprilu dovesti pre svega do raspada SNS-a. Prognoziramo da će ubrzo biti novi izbori 2017. godine zajedno sa predsedničkim kada će SNS da ode s vlasti. Ruska stranka podržava samo onu vladu koja je za saradnju sa Rusijom i protivimo se svim vladama koje su za saradnju sa Zapadom. Mi nismo protiv Evrope, ali smo protiv EU koja ima dvojne standarde, koja ne može da reši ni problem migranata, niti jedan problem. Mi imamo apsurd da je EU zavela sankcije Rusiji i da zbog toga gubi 50 milijardi dolara godišnje, a da Amerika nije zavela sankcije Rusiji i da povećava izvoz 50 posto. To pokazuje da je EU u vazalnom odnosu prema Americi. Zahvaljujući Rusiji Kosovo nije primljeno u UNESCO, a Srbija nije proglašena genocidnom državom, dok je 90 posto članica EU za Kosovo u UNESCO-u. Sam Briselski sporazum je neustavan.

 

Koje stranke su za vas prihvatljivi partneri za saradnju nakon izbora?

Naši lokalni odbori imaju punu samostalnost da prave koalicije sa svim strankama. Na republičkom nivou ne možemo praviti koalicije sa strankama koje su za EU. Očekujemo da ćemo nakon izbora biti u opoziciji. Imamo jedna apsurd da je 70 posto javnog mnjenja prorusko, a da nemamo nijednog poslanika. Verujem da će nakon izbora bar 20 posto poslanika biti proruski orijentisano i da će nam to biti zamajac za neke naredne izbore.

 

Kako će izgledati vlast u Šapcu nakon izbora?

Mislim da će na vlasti ostati stranka Zajedno za Srbiju i stranke koje je podržavaju, pre svega zbog niskog kvaliteta ljudi iz SNS-a. Premijer zna da ima loše ljude ne samo u Šapcu, već u svim gradovima i želi na svom imenu i napadnoj reklami da podigne rejting i na lokalu. U šabačkom SNS- u vlada nesloga i mislim da će zato loše proći na izborima. Ako ne mogu da sarađuju međusobno, kako bi vodili grad?

 

Vi ćete podržati ZZS?

Eksplicitno ništa nije dogovoreno, ali razgovaraćemo sa svima. Najvažnije je da nam građani daju svoje poverenje i mi bismo bili zadovoljni da imamo svoje odborničke klupe.

  1. Dimitrijević
Exit mobile version