Skupština grada jednoglasno za dodelu sredstava podsticaja Jazakiju

Odbornici u Skupštini grada Šapca jednoglasno su usvojili Odluku o dodeli sredstava podsticaja-odnosno davanju saglasnosti na tekst Ugovora o dodeli sredstava podsticaja japanskoj kompaniji Jazaki. Ovom Odlukom ovlašćuje se gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović da potpiše Ugovor o dodeli sredstava podsticaja japanskom gigantu, radi finansijske podrške firmi za realizaciju Investicionog projekta koji će rezultirati zapošljvanjem 1.700 radnika, u naredne tri godine.

Gradonačelnik Zelenović zahvalio se odbornicima jer su jednoglasno podržali Odluku i podsetio da je dolazak firme Jazaki najveća “grinfild” japanska investicija u Srbiji.

-Grad Šabac je danas pobednik u velikoj trci gradova i opština, kako u Srbiji, tako i u regionu, čime je dokazao da je najbolje mesto za investicije. Dolazak ovako velike kompanije znači više posla za privrednike u Šapcu i dalji razvoj grada, ali je i svojevrstan sertifikat u poslovnom svetu na osnovu koga će i druge velike firme poželeti da dođu i investiraju u naš grad, istakao je gradonačelnik Zelenović.

On je podsetio da Grad ima najveću Industrijsku zonu, ali i brzu i efikasnu administraciju, koja svakog privrednika vodi kroz sve faze realizacije njegove investicije.

-U budžetu za narednu godinu opredeljena su sredstva za dalje širenje i uređenje Industrijske zone, obezbedili smo programe obuka za sticanje znanja koja su neophodna za rad u jednoj velikoj firmi kao što je Jazaki. Pored ove kompanije, u našoj Zoni je 26 firmi koje su kupile zemljište, a u toku je gradnja pet fabrika koje će zaposliti 1.900 radnika. Takođe smo u pregovorima sa 11 novih kompanija, koje bi zaposlile 1.800 ljudi, kazao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i podsetio da je cilj tima, na čijem je čelu, da svako ko ne radi dobije posao, a da oni koji rade – zarađuju više.

 

Exit mobile version