Skup podrške za male superheroje

U Šapcu obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Šabac je danas bio jedan od 40 gradova u Srbiji u kojima je organizovan humanitarni skup povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka. Na gradskom trgu okupio se veliki broj Šapčana s namerom da pruži podršku malim herojima koji vode najvažniju životnu bitku, ali se istovremeno i seti onih koji su tu bitku, nažalost, izgubili. Baloni podrške pušteni su tačno u 13 sati, a u organizaciji programa učestvovali su Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), Grad Šabac i Hram Svete Trojice u Šapcu.

Na licu mesta, Šapčani su mogli da pokažu humanost i kupovinom promotivnog materijala- magneta, majica, balona, kačketa i privezaka pomognu izgradnju i opremanje novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

-Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) po drugi put u Šapcu obeležava ovaj značajan dan. Mi ovo radimo za boljitak naše dece i njihovih roditelja i veoma smo ponosni što se naša misija širi velikim intenzitetom- istakla je volonterka NURDOR-a Teodora Todorović i podsetila da je to udruženje osnovano sa ciljem da se olakša života deci oboleloj od raka i njihovim najbližima, pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku, a sačinjavaju ga roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.

Skupu je prisustvovao i gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je kazao da svakoga dana moramo da mislimo na hrabre mališane koji se bore sa teškim bolestima, i da njima i njihovim roditeljima svi damo podršku.

-Zajedno sa još 40 gradova i opština u Srbiji simboličnim puštanjem balona pokazujemo dobru volju i solidarnost sa svim malim herojima, velikim borcima koji vode najveću bitku u životu. Isto tako, prisećamo se i malih junaka koji više nisu sa nama. Grad Šabac će uvek podržavati ovakve akcije, jer kao grad i kao društvo podržavamo najdragocenije vrednosti ljudskog života- rekao je Zelenović.

Starešina Hrama Svete Trojice sveštenik Rade Todorović zahvalio se svim Šapčanima koji su danas došli na trg i podržali akciju, a pohvalio je i učešće fudbalera FK „Mladost“ iz Pocerskog Pričinovića i članove Moto klubova „Čivija“ i „Batana“, koji su prikupili finansijska sredstva.

-Sveštenstvo Hrama i svi parohijani nesebično šalju pozitivnu energiju i emocije svoj našoj deci. Prošle godine naš grad se našao prvi put na mapi od 22 grada koji su na današnji dan taj jedan sat odvojili za našu decu koja boluju od raka i svu onu decu koja, nažalost, nisu mogla da se izbore za nastavak lečenja- istakao je sveštenik Rade Todorović.

Svi koji nisu mogli da prisustvuju današnjem okupljanju, mogu da pruže podršku deci oboleloj od raka slanjem SMS poruke na broj 1150 (cena je 100 dinara).

D.Dimitrijević

Exit mobile version