Skulptura Fabrika obojena Tikkurila bojama

Kompanija „Gudmark Group“ donirala je boje iz asortimana brenda „Tikkurila“, za farbanje skulpture „Fabrika“ u naselju Benska bara u Šapcu.

Spomenik-skulptura „Fabrika“ posvećena je Hemijskoj industriji Zorka koja je bila jedan od simbola Šapca, a delo je umetnika Branislava Nikolića.

„Gudmark Group“ je kompanija sa tradicijom dugom preko 40 godina u proizvodnji boja i lakova, za primenu u enterijeru i eksterijeru na različitim tipovima podloga, i prepoznatljiv je simbol za kvalitetne premaze u celom regionu. „Gudmark Group“ vlasnik je brenda „Zorka Color“, koji svoju dugovečnost najviše duguje svom prepoznatljivom i potvrđenom kvalitetu i svojoj adaptibilnosti zahtevima, trendovima i inovacijama na tržištu. Zvanični je distributer „Tikkurila“ proizvoda za Zapadni Balkan.

Kao društveno aktivna firma, „Gudmark Group“ se odaziva na pozive za učešće u ovakvim projektima. Ovoga puta donirajući boje premijum kvaliteta iz asortimana brenda „Tikkurila“ i dajući tehničku podršku prilikom njihove aplikacije.

Pored umetnika Branislava Nikolića, koji je idejni tvorac ovog dela, u farbanju skulpture učestvovali su i Zoran Arsenović, tehnički demonstrator u kompaniji „Gudmark Group“ i Filip Kovačević iz Kulturnog centra Šabac.

Skulptura je deo Rezidencijalnog programa za vizuelne umetnike Kulturnog centra Šabac.

Exit mobile version