Sjajno finale pripalo Bratuncu

TURNIR U KOŠARCI „DRINSKA REGATA-LJUBOVIJA 2023“

Nedelja, 02.07.2023.godine, obilovala je sportskim događajima koji se organizuju povodom „Drinske regate“. U sali SŠ „Vuk Karadžić“ u Ljuboviji odigran je turnir u košarci za pionire. Pored domaće ekipe KK „Mladost“ učešće na turniru uzele su i ekipe KK „Bratunac“, KK „Rađevac“ iz Krupnja i KK „Drina“ iz Zvornika. Prvog finalistu dobili smo nakon duela KK „Bratunac“ i KK „Rađevac“. Uspešniji su bili dečaci iz Bratunca koji su se sjajnom igrom plasirali u finale. U drugom duelu viđena je dominantna igra domaćih košarkaša koji su ubedljivo savladali vršnjake iz Zvornika.

Nakon polufinalnih duela odigrana je revijalna utakmica između pionirki KK „Ljubovija“ i KK „Milići“.

U borbi za bronzu, ekipa KK „Rađevac“ savladala je KK “ Drina“ kome je pripao pehar za fer plej ekipu turnira.

Finalni duel doneo je neverovatno uzbuđenje i puno rezultatskih preokreta. Iako je ekipa KK „Bratunac“ imala ubedljivu prednost tokom treće četvrtine ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su domaći košarkaši uspeli da povedu sa dva poena razlike. Činilo se da će tas na vagi otići na njihovu stranu ali tako nisu mislili košarkaši iz Bratunca koji su trojkom nekoliko sekundi pre kraja uspeli da preokrenu rezultat i stignu do pobede i šampionskog pehara.

Nagrade ekipama učesnicama uručili su predsednici KK „Mladost“ i Sportskog saveza opštine Ljubovija, Dragan Drlačić i Saša Marković.

Organizatori turnira bili su KK „Mladost“ i Sportski savez opštine Ljubovija. Pokrovitelj turnira je opština Ljubovija.

Sportski savez opštine Ljubovija

Exit mobile version