Sjajan nastup „Malih šampiona“

U organizaciji Sportskog saveza Srbije, Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije i Sportskog saveza opštine Ljubovija dana 16.04.2024. godine na terenu za male sportove stare OŠ „Petar Vragolić“ u Ljuboviji održano je takmičenje za decu predškolskog uzrasta pod nazivom „Liga malih šampiona“.

Na samom početku ispred Sportskog saveza opštine Ljubovija prisutnima se obratio generalni sekretar Vladimir Krstić koji je ukazao na značaj ove akcije i istakao napredak koji su predškolci ostvarili kroz treninge u prethodnom periodu kao i to da su svi danas pobednici. Ispred Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije prisutnima se obratio Goran Vještica koji je istakao zadovoljstvo što se opština Ljubovija uključila u ovaj projekat i poželeo sreću takmičarima.

Nakon kolektivnog zagrevanja predškolci i starija uzrasna grupa imali su priliku da se oprobaju u dve discipline: štafetnoj trci na 20.000 centimetara i motoričkom poligonu „Budi brz i spretan“.

Oko 120 “malih šampiona“ pokazalo se odlično tako da su bez problema uspeli da savladaju sve prepreke. Osmesi na dečijim licima, velika podrška drugarima i sjajno raspoloženje svedoci su velike pobede jedne ovakve akcije.

U kategoriji predškolaca u obe discipline najuspešnija je bila ekipa „Svemirci“.

Kada je reč o starijoj uzrasnoj grupi u disciplini štafetna trka na 20.000 centimetara najuspešnija je bila ekipa „Nindža kornjače“ dok su se u poligonu „Budi brz i spretan“ najbolje snašla ekipa „Spajdermeni“.

Pobednici u obe starije uzrasne grupe izborili su plasman na Republičko takmičenje koje će biti održano u septembru u okviru „Velikog sajma sporta“.

Svoj deci po završetku takmičenja uručene su medalje i diplome kao i slatki paketi koje je donirala Kompanija „Atlantik Štark“ kojoj se ovim putem zahvaljujemo.

Ovim putem iskazujemo veliku zahvalnost i predškolskoj ustanovi „Poletarac“ na izuzetnoj saradnji kao i svima onima koji su pomogli realizaciju jednog ovakvog događaja.

Foto: RIVERAinfo                                           

Sportski savez opštine Ljubovija

Exit mobile version