Situacija je krajnje ozbiljna, pozivam vas da budemo solidarni i odgovorni

Obraćanje komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojše Zelenovića

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović u današnjem obraćanju sugrađanima istakao je da je pet novih lica na teritoriji Šapca obolelo od virusa COVID- 19  i pozvao sve da pokažu odgovornost i solidarnost, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u gradu.

-Poštovani građani, u našem gradu pet novih lica je obolelo od korona virusa, što čini ukupno 19 od kako se pojavila ova zaraza u našem gradu i Srbiji. Situacija je krajnje ozbiljna, pozivam vas da budemo solidarni, odgovorni i poštujemo pravila koja smo doneli u našem gradu kako bismo sprečili da se zaraza raširi u Šapcu. Sistem je uspostavljen, Dom zdravlja radi u punom kapacitetu. Svako ko iole posumnja na virus treba da se javi u COVID- Treću zdravstvenu ambulantu, koja se nalazi u okviru Doma zdravlja i ima obezbeđen parking. Svako za koga lekari iole posumnjaju biće testiran. Laboratorija radi u Veterinarskom institutu, rezultati stižu u roku od 24 sata- rekao je Zelenović.

Napomenuo je da je do sada podeljeno 120 hiljada zaštitnih maski, te da je važno da ih sugrađani nose po izlasku iz svojih domova.

-Molimo vas da ne izlazite na ulicu ukoliko ne nosite zaštitnu masku. Radimo dezinfekciju javnih površina u celom gradu. Sistem nadzora je takođe uspostavljen, komunalna policija vodi računa da se u svakoj radnji, prodavnici, banci, svakom proizvodnom pogonu, poštuju pravila, da postoje dezo barijere, prskaju se zaštitna sredstva, da svi nose zaštitne maske. Mi u Šapcu nećemo dozvoliti da se desi ono što se dešava u „Juri“. Komunalna policija kontroliše dezinfekciju zgrada, komunalna inspekcija nadzire rad komunalnog preduzeća, postoje dezinfekciona sredstva na nekoliko lokacija i burad za dezinfekciju u svakom selu na teritoriji grada. Šabac će se izboriti protiv zaraze, ako budemo solidarni, poštovali pravila koja smo doneli u cilju zaštite javnog zdravlja, a za dobrobit svakog čoveka koji ovde živi. Ako to budemo uradili, pobeda će biti moguća. Čuvajte sebe, čuvajte druge- poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

D.Dimitrijević

Exit mobile version