Šetnjom kroz Gornje Podunavlje

Planinarstvo

Predivan letnji dan, proteklog vikenda, 30. jula 2022. godine, jedan deo šabačkih planinara, članovi PSD „Cer“, proveli su na terenima Gornjeg Podunavlja kod Sombora, gde su po pozivu svojih prijatelja, planinara, članova PSD „Dr Radivoj Simonović“ uzeli učešće na proslavi 25-te godišnjice „Simonovićevi dani“.

Prispele goste, planinare i ostalo građanstvo pozdravila je predsednica PSD „Dr Radivoj Simonović“, gđa Mira Grković, poželevši im prijatan boravak i lagan korak pri šetnji kroz nacionalni rezervat prirode Gornje Podunavlje, prirodno dobro od izuzetne važnosti, bogato stogodišnjim stablima listopadnog drveća, visokom divljači i brojnim vodenim kanalima u kojima su svoje mesto našle brojne vrste riba, ptica i drugih životinja.

Ovom prilikom, u povodu jubilarne 25-te godišnjice PSD „Dr Radivoj Simonović“, u ime šabačkih planinara, članova PSD „Cer“, čika Maša, Marinko Botić, predao je skroman poklon predsednici društva, umetničku sliku, jelena u prirodnom okruženju a koje je slično terenu Gornjeg Podunavlja.

Pre otvaranja akcije, gđa Mira predočila je prisutnima da su za ovu akciju predviđene, odnosno određene dve planinarske maršute, od kojih je jedna dugačka dvanaest a druga pet kilometara, kako bi se svako od učesnika opredelio za odgovarajuću maršutu, prema svojim psiho-fizičkim mogućnostima.

Šapčani su se opredelili za dužu maršutu. Po završetku akcije, za sve učesnike pripremljen je zajednički ručak u dvorištu planinarskog doma, u naselju Kupusina, udaljeno oko pet kilometara od Sombora, uz muziku i igru.

Po završetku ručka pojedini planinari opredelili su se za posetu gradu Somboru ili Apatinu, sa posetom banji Junaković, a za to su se opredelili i šabački planinari, u kojoj su našli potpuno osveženje od dvanaesto kilometarske šetnje.

Banja Junaković spada u red visoko kotiranih banja u Evropi, sa izuzetno kvalitetnom geotermalnom vodom, brojnim bazenima i hidromasažerima i veoma povoljnim cenama za ulazak u bazene.

PSD „CER“ ŠABAC

Exit mobile version