Sertifikata neće biti, takmičenja u atletici NEĆE BITI!

Grad Šabac BACA 104.000.000 (104 miliona dinara) na projekat Dudara.

Nedavno je šabačkoj javnosti predstavljen projekat izgradnje sportskog objekta – atletske staze na Dudari, na prostoru bivše gradske deponije. Izgradnja svakog novog objekta namenjenog sportu i rekreaciji trebalo bi da nas raduje ali tu se nameću i neka pitanja. Osim što se objekat podiže na mestu gde je nekad bila deponija (hajde da verujemo stručnjacima da će sanitarni sloj zemlje od nekoliko metara sprečiti negativne efekte po zdravlje) postoje još neki uočeni problemi.

Gledajući projekat pažljivo, uočava se da će buduća atletska staza sa šest traka za trčanje biti neupotrebljiva za atletska takmičenja. Neće biti moguće održavati takmičenja u sprintu, u skokovima kao ni treninzi i takmičenja u bacačkim disciplinama. U okviru kruga unutar staze predviđeno je da se zasadi drveće. Stazu će moći da koriste isključivo rekreativci koji ionako već koriste atletsku stazu na Gradskom stadionu i mnoge druge terene u gradu. Tako će Šabac opet ispustiti priliku da dobije jedan atletski stadion jer Gradski stadion to nije i nikad nije ni bio. Njega je odavno uzurpirao fudbal, atletska staza je u katastrofalnom stanju, bacališta ne postoje a i objekat (zbog kruga koji nema 400m) nikad ne bi mogao da dobije sertifikat za takmičenja.

Atletska staza je skupa i ozbiljna investicija. Ova koja je u najavi na Dudari, mogla je uz malu doradu projekta i nešto veća ulaganja da preraste u atletski stadion koji je Šapcu odavno neophodan. Pitamo se da li je iko kod planiranja ovog projekta mislio o tome ili se radi samo da bi se postigli neki jeftini (a po poreske obveznike skupi) politički poeni?

Srbija Centar Šabac, Resorni odbor za sport i zdravlje

 

Exit mobile version