Seksističke izjave v.d. direktora JKP „Stari grad“

 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Savez mladih najoštrije osuđuje seksističke izjave v.d. direktora JKP „Stari grad“ Nikole Begovića, i njegovo prostačko ponašanje na jednoj lokalnoj televiziji. Istovremeno pružamo punu podršku novinarki Isidori Kovačević, koja je meta ovog napada.

Mladi kadar Srpske napredne stranke se očigledno ne razlikuje od starijih kolega, koji žene posmatraju kao seksualne objekte, nesposobne da same razmišljaju, bez pozivanja na njihovu „posebnost“.

Želimo da skrenemo pažnju javnosti, da ponašanje v.d. direktora nije primereno u politici, da dotični ne predstavlja mlade u politici, kako pokušavaju da ga predstave, i da je upravo on pojava protiv koje se svi zajedno moramo boriti u borbi za normalan život.

Takođe, podsećamo da je naprednjački predsednik već postavio presedan u ovakvim slučajevima, kada je najurio tadašnjeg ministra odbrane, Bratislava Gašića, sa ministarske pozicije zbog slične izjave. Očekujemo da Nikola Begović sam podnese ostavku, a ukoliko se to ne dogodi, da ga uzurpatori gradske vlasti smene sa pozicije v.d. direktora.

Šabac je veći od prostih naprednjačkih kadrova, i zaslužuje bolje.

U Šapcu, dana 04.03.2021. godine Info služba

Savez mladih Šabac

Exit mobile version