Sednici Skupštine grada prisustvovala dva opoziciona odbornika

Posle skoro godinu dana od konstituisanja novog saziva Skupštine grada Šapca

Nakon skoro godinu dana od konstituisanja nove Skupštine u Šapcu, danas je na sednici, prvi put prisustvovao neko iz opozicije. Naime, odbornici „Inicijative selo – grad“ koji su mandate osvojili na listi „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“ od danas aktivno učestvuju u Skupštinskim zasedanjima. Sednici su prisustvovali Miloš Jevtić i Dragan Stanković.

“Građani od nas zahtevaju istinu i da tu istinu kažemo u ovoj Skupštini. “Inicijativa selo – grad” je došla da pokažemo i drugu stranu, a ne samo ono što Srpska napredna stranka priča. Rasprava je u manjoj ili većoj meri bila korektna, iako uviđam nestrpljenje kod odbornika SNS kada izlazimo, a tražili su parlamentarnu demokratiju. Sada je imaju. Raspravljaćemo i dalje o svakoj tački o kojoj imamo neke inforamcije i možemo da utičemo da na neki način poboljšamo živote građana Šapca. Bićemo zaista konstruktivna opozicija koja će davati predloge i rešenja. Na drugim odbornicima opozcije je da odluče kako će postupiti. Poštujemo svaku njihovu odluku. Nama je zajedničko da imamo zajedničkog političkog neistomišljenika, a to je SNS”, rekao je Dragan Stanković, odbornik u Skupštini grada Šapca

Vlast na ovaj potez gleda pozitivno, a predsednik Lokalnog parlamenta u Šapcu poziva i ostale opozicione odbornike da sednu u skupštinske klupe.

„Jedna od važnijih vesti sa 10. sednice Skupštine jeste to da su se na današnjem zasedanju pojavili odbornici opozicije. Nakon svake sednice pozivao sam odbornike opozicije da uzmu učešće u radu i odlučivanju i naglašavao da bi sa njima rasprava bila što kvalitetnija. Nadam se da će i drugi opozicioni odbornici krenuti putem ova dva odbornika i pojaviti se na sednicama Skupštine, uključiti u sve aktuelne teme u gradu i izneti argumente za i protiv kako bi odluke koje donosimo bile što jasnije našim sugrađanima“, naveo je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Na prvom zasedanju novog parlamenta kom prisustvuje, jedan od dva opoziciona odbornika, Dragan Stanković za govornicu je izašao čak 12 puta.

Đ.M.

Exit mobile version