Seci uvo krpi (r)upe

Učenici koji uče kampanjski i bez razumevanja, najčešće uče za ocenu i kad polože ispit znanje ispari. Mnogo je takvih sveznalica u okruženju, a na našu nesreću dosta ih je i u neposrednoj blizini, takoreći, među nama. Gora sorta od kampanjskih sveznalica su neznalice sa kupljenim diplomama i zvanjima, pa su uz diplome dobili i gratis svedočanstva o završenoj osnovnoj školi.

Da je to tačno ima dosta primera, pa ću se ovog puta osvrnuti na najsvežiji poduhvat.

Pre nekoliko nedelja skinut je asfalt na ulasku u Majur, najveće prigradssko naselje. U vreme skidanja postojećeg asfalta padala je kiša i mnogi su se pitali da li je normalno da se ta vrsta radova nije mogla obaviti u vreme lepših dana, a bilo ih je. Razlog za ovaj poduhvat su vanredni izbori, a odluku o terminu radova doneo je neki (kako bi to rekao nosilac svih lista) STRUČNjAK sa kupljenom diplomom. Izbori su prava prilika da kampanjci polože ispit, ali sva je prilika da su pali. Urađen je prvi sloj asfalta, a već su dvaput intervenisali, prvi put su skidali šljunak, a zatim i prvi sloj asfalta. Sve ovo liči na ORANjE MARKA KRALjEVIĆA.

Pošto su naučili da šminkaju mrtvaca, uoči izbora će uraditi i drugi sloj, bez obzira na vremenske uslove, nacrtati linije i očekivaće prelaznu ocenu. Ne brinu oni koliko će dugo saobraćajnica trajati, važno je preživeti izborni dan.

Majur je naselje u koje je mnoštvo stanovnika stiglo 95. iz Krajine jer ih je iselila „OLUJA“ sa svojih vekovnih imanja velikom zaslugom NOSIOCA LISTE „SRBIJA NE SME DA STANE“. Nosilac svih lista je iste te 95. samo pet meseci pre zločina „oluje“, u Glini provocirao hrvatsku vlast, pa se pitam, da li je to bio dogovor sa Tuđmanom?! Ne nasedajte ponovo na laži čoveka, koji sve što je branio nije odbranio, a dok je NATO bombardovao Srbiju uselio se u stan od 117m2.

Onaj koga šibicari više puta „urade“, treba da se dobro zamisli do koga je greška.

RENDžA na treći stepen.  

Exit mobile version