Šapčanka Tijana Arsić najprijatnije iznenađenje takmičenja

Kup Srbije za 2018. godinu u kanuu i kajaku na mirnim vodama

Prošlog vikenda na Adi Ciganliji u Beogradu održan je Kup Srbije za 2018. godinu. Takmičili su se jednosedi u kategoriji seniora, juniora i kadeta. Za seniore je to bila prva izborna kontrola za mesto u reprezentaciji, u disciplinama jednoseda. Pobednici su na korak od nacionalnogtima dok će drugoplasirani šansu tražiti kroz direktne duele naredne nedelje.

Za šabački KK „Zorka“ ovo je bio loš vikend jer ni jedan senior u kajaku nije se plasirao među prva tri takmičara osim Marka Damnjanovića koji je bio drugi u kanuu na 1.000 metara. Obraz kluba spasli su kadeti: Vuk Miletić i Dunja Sarić.

Međutim, dvoje Šapčana (Tijana Arsić i Dragan Kovačević), koji od ove godine veslaju za KKK „Zabrežje“ iz Zabrežja (selo na obali Save kod Obrenovca) ostvarili su zapažene rezultate u trkama kanua i tako doprineli da KKK „Zabrežje“ sa njima ali i sa dugogodišnjim reprezentativcem Goranom Cvitanovićem (osvojio prvo mesto u trci na 200 metara) i Dušanom Miloševićem (osvojio prvo mesto u trci na 500 metara za juniore) postane najači i najperspektivniji kanu klub u Srbiji.

Najprijatnije iznenađenje su svakako dve zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji koje je osvojila Tijana Arsić (juniorka) pobedivši oba puta reprezentativku Srbije Zoranu Milanović, koja je od 4. marta do 1. aprila bila na zajedničkim pripremama sa reprezentacijom Srbije u Turskoj, u Beleku i Antaliji dok se Tijana spremala na šabačkoj šljunkari sa trenerom Draganom Kovačevićem (pobednikom u trci na 1.000 metara). Ovaj uspeh mlade Tijane Arsić i njenog trenera Dragana Kovačevića dobija još više na značaju ako se kaže da ovo dvoje mladih Šapčana zajedno rade tek godinu dana.

Rezultati:

U trci seniora K-1 (kajak) na 1.000 metara, pobedio je Marko Tomićević, šesto mesto osvojio je Mihailo Subotić (KK „Zorka“ Šabac) dok je Mileko Zorić (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo sedmo mesto.

U trci seniora C-1 (kanu) na 1.000 metara, pobedio je Šapčanin Dragan Kovačević koji od ove godine vesla za KKK „Zabrežje“ iz Zabrežja a drugi je kroz cilj prošao Marko Damnjanović član KK „Zorka“ Šabac.

U trci seniora (A-finale) K-1 na 500 metara, pobedio je Antun Novaković iz Hrvateske dok je Dejan Pajić (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo četvrto mesto.

U B- finalu trke seniora K-1 na 500 metara, Mihailo Subotić (KK „Zorka“ Šabac) osvojio je treće (ukupno 12. mesto) dok je Milenko Zorić (KK „Zorka“ Šabac) bio četvti (ukupno 13.).

U trci seniora C-1 na 500 metara, pobedio je Nemanja Stefanović (KK “Tarket“ Bačka Palanka) dok je Marko Damnjanović (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo drugo mesto.

U trci seniora (A-finale) K-1 na 200 metara, pobedio je Marko Dragosavljević (KK “Tarket“ Bačka Palanka), Nebojša Grujić (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo je četvrto mesto a Bojan Milinković (KK „Zorka“ Šabac) je bio peti.

U trci seniora (B-finale) K-1 na 200 metara, pobedio je Šapčanin Uroš Mitjev koji vesla za KK „Vojvodina“ iz Novog Sada dok je četvrto (ukupno 13.) mesto zauzeo Dejan Pajić (KK „Zorka“ Šabac).

U trci seniora C-1 na 200 metara, pobedio je Cvitanović KKK „Zabrežje“ dok je Marko Damnjanović (KK „Zorka“ Šabac)

U trci seniorki C-1 na 200 metara, pobedila je Šapčanka Tijana Arsić, inače juniorka koja vesla za KKK „Zabrežje“ iz Zabrežja.

U trci juniora K-1 na 1.000 metara, pobedio je Stefan Vrdoljak KK „Val“ iz Sremske Mitrovice dok je Andrej Ninković (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo je šesto mesto a Žarko Jakovljević (KK „Zorka“ Šabac) je bio sedmi.

U trci juniora (B-finale) K-1 na 500 metara, Andrej Ninković (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo je drugo (ukupno 11.) mesto, Nikola Pajić (KK „Zorka“ Šabac) je bio peti (ukupno 14. mesto) a Žarko Jakovljević (KK „Zorka“ Šabac) je bio osmi (ukupno 17. mesto).

U trci juniora C-1 na 500 metara, pobedio je Dušan Milošević iz KKK „Zabrežje“ dok je Luka Lazarević (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo treće mesto a Filip Damnjanović (KK „Zorka“ Šabac) je bio četvrti.

U trci juniora (B-finale) K-1 na 200 metara, Nikola Pajić (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo je peto mesto (ukupno 14.) a Žarko Jakovljević (KK „Zorka“ Šabac) bio je deveti (ukupno 18. mesto).

U trci juniora C-1 na 500 metara, pobedio je Ognjen Tomić „KK „Tarket“ Bačka Palanka dok je Luka Lazarević (KK „Zorka“ Šabac) zauzeo treće mesto, Filip Damnjanović (KK „Zorka“ Šabac) bio je četvrti a Miloš Nedeljković (KK „Zorka“ Šabac) osvojio je sedmo mesto.

U trci kadeta K-1 (A-finale) na 1.000 metara, pobedio je Vuk Miletić (KK „Zorka“ Šabac), Vito Arsenović (KK „Zorka“ Šabac) je bio sedmi a Veljko Dovragović (KK „Zorka“ Šabac) deveti.

U trci kadeta K-1 (B-finale) na 1.000 metara, Luka Marjanović (KK „Zorka“ Šabac) bio je treći (ukupno 12.), Bojan Delibašić zauzeo je četvrto (ukupno 13.) mesto a Stefan Ninković (KK „Zorka“ Šabac) je bio deveti (ukupno 18. mesto)

U trci kadetkinja K-1 (A-finale) na 1.000 metara, pobedila je Ana Damjanov KK „Tarket“ Bačka Palanka a Dunja Sarić (KK „Zorka“ Šabac) zauzela je drugo mesto.

U trci kadetkinja K-1 (B-finale) na 1.000 metara, Andrea Subotić (KK „Zorka“ Šabac) zauzela je treće (ukupno 12.) mesto.

U trci kadeta K-1 (A-finale) na 500 metara, pobedio je Vuk Miletić (KK „Zorka“ Šabac) a Vito Arsenović (KK „Zorka“ Šabac) je bio šesti.

U trci kadeta K-1 (B-finale) na 500 metara Veljko Dovragović (KK „Zorka“ Šabac) je bio četvrti (ukupno 13. mesto), Bojan Delibašić (KK „Zorka“ Šabac) osvojio je šesto (ukupno 15.) mesto a Luka Marjanović (KK „Zorka“ Šabac) je zauzeo osmo mesto (ukupno 17.).

U trci kadetkinja K-1 (A-finale) na 500 metara, pobedila je  Anastazija Bajuk, KK „Val“ Sremska Mitrovica, Dunja Sarić (KK „Zorka“ Šabac) osvojila je treće mesto

U trci kadetkinja K-1 (B-finale) na 500 metara: Andreja Subotić (KK „Zorka“ Šabac) osvojila je sedmo (ukupno 16.) mesto

U trci kadeta K-1 (A-finale) na 200 metara, pobedio je Đorđe Antonijević BSK Beograd, Vuk Miletić (KK „Zorka“ Šabac) osvojio je treće mesto a Bojan Delibašić (KK „Zorka“ Šabac) bio je osmi.

U trci kadeta K-1 (B-finale) na 200 metara, Stefan Popović (KK „Zorka“ Šabac) uauzeo je četvrto (ukupno 13.) mesto.

U trci kadetkinja K-1 (A-finale) na 200 metara, pobedila je Anastazija Bajuk, KK „Val“ Sremska Mitrovica,  Dunja Sarić (KK „Zorka“ Šabac) osvojila je četvrto mesto.

 

Exit mobile version