Saopštenje “Inicijative selo grad”

Narodni poslanik Boban Birmančević, poznatiji kao dr Monter, posetio je za Ramazanski Bajram, šabački verski objekat „Medina“, što je svakako dobar i korektan gest. Ali nekako sve što radi dr Monter je neiskreno i uvek je tu u njemu i oko njega prisutna laž.

Prvo dr Monteru, nisi posetio džamiju, već verski objekat koje se zove Gasullhana gde se vrše verski obredi. Verovatno ne znaš, da je taj objekat sagradila predhodna demokratska vlast zajedno sa Šabačkim muslimanima, a ne romima kako ih Vi nazivate i većina pripadnika vaše stranke. Grad Šabac od 2000. godine, održava mezarluke (muslimansko groblje). Gasullhana je sagrađena 2003. godine, pre svega zahvaljujući razumevanju tadašnje gradske vlasti za potrebe Šabačkih muslimana da se sahranjuju na jedan civilizovan način. Tadašnja vlast je dodelili parcelu pored vodovoda za proširenje groblja a 2016. godine urađena je ograda oko muslimanskog groblja. Uvek smo sarađivali sa odborom Islamske Zajednice, dok je postojao odbor u kome su bili predstavnici Šabačkih muslimana.

Vi ste dr Monteru dugogodišnji narodni poslanik, dobro je što ste obišli Šabačke muslimane za Ramazanski Bajram, samo istine radi, predhodni gradonačelnici Miloš Milošević i Nebojša Zelenović su dočekivali zajedno sa svojim sugrađanima muslimanske veroispovesti Ramazanski Bajram.

Dr Monteru, sa vama su bila i dvojica predstavnika iz Šabačke mahale, oni su najmanje učestvovali u verskom delovanju ali su zato učestvovali u vašoj odvratnoj kampanji, gde su davali novac za glas SNS-u, postoje dokazi (fotografije).

Doktore Birmančeviću, nemojte koristiti siromaštvo, nemojte ponižavati i vređati dostojanstvo, slobodu izbora ljudi, nemojte oduzimati stadion FK „Borca“, nemojte  dozvoliti da vam narkomani u Šabackoj mahali vode kampanju, imate sve poluge vlasti i vi ste odgovorni za posrnuće ljudi koji su nekada bili simbol grada Šapca.

Salko Karadarević, predsednik ISG

Exit mobile version