Šansa za istorijski uspeh Mačve

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije fudbaleri Mačve sastaju se danas u Lučanima sa ekipom Mladosti od 17.30 sati, uz direktan prenos na Televiziji Arena sport. 

Šef struke crveno-crnih Dragan Aničić je istakao da ove utakmice menjaju istoriju kluba.
-Mnogo smo uradili tokom ove sezone i možemo da budemo zadovoljni i s jedne strane da idemo rasterećeni na ovu utakmicu. Ipak, pred nama je veliki izazov i sigurno je da se nećemo zadovoljiti time da samo kažemo da smo igrali polufinale. Daćemo sve od sebe da probamo da pobedimo, iako protiv sebe imamo rivala koji zasluzuje puno poštovanje. Igrali smo tri puta sa ekipom Mladosti u kratkom vremenskom periodu, nisu uspeli da nas pobede. Nadam da neće biti onaj zakon verovatnoće da nekad moraju i da pobede, uz svo uvažavanje i njihovog trenera i igrača. Pokušaćemo da obradujemo naše navijače, koji bi sigurno želeli da igramo finale. Mi u klubu to najviše želimo, ali znam da bi i za Šabac to bila velika stvar- naveo je Aničić.
Prvotimac Petar Gigić smatra da je utakmica jedna od najvažnijih za klub i igrače u ovoj sezoni.
-Nekoliko susreta sa ekipom Mladosti i pozitivan rezultat u sva tri, daje nam podstrek da budemo i u sutrašnjoj utakmici na visini zadatka. Oni jesu u blagoj prednosti zbog gola koji smo primili od njih na našem terenu, ali znam da će svaki igrač dati svoj maksimum i da se zajedno izborimo za istorijski uspeh Mačve plasmanom u finale Kupa- rekao je Gigić.
Branislav Marković tokom ove sezone imao je priliku da igra u nekoliko utakmica i veruje da je dobro iskoristio.
-Kvalitet ekipe Mladosti je evidentan, veliki broj mladih talentovanih i iskusnih igrača je u njihovim redovima, ali idemo sa ciljem da damo svoj maksimum i pokušamo da izborimo dobar rezultat. Igrati polufinale ili finale nacinalnog Kupa nije mala stvar za svakog fudbalera- rekao je Marković.
Prva polufinalna utakmica Kupa Srbije u Šapcu, između FK Mačva i FK Mladost Lučani, završena je remijem 1:1 (1:1).
Zbog parnih kartona u sastavu neće biti Igor Ristivojević i Nemanja Tošić, a zbog povreda, neizvestan je nastup Bojana Matića, Nikole Milinkovića i Nenada Gavrića.
D.D.

Exit mobile version