Samit gradonačelnika pametnih gradova


Šabac predstavlja Srbiju na Tajvanu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ove sedmice boravi na Samitu gradonačelnika pametnih gradova na Tajvanu, u okviru Smart City Summit-a.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) je u dogovoru sa Predstavništvom Tajvana u Budimpešti, preporučila da Grad Šabac bude predstavnik i promoter Srbije.

Forum predstavlja platformu za razmenu iskustava u kreiranju tehnoloških rešenja za pružanje efikasnih usluga građanima i privredi. Učešće gradonačelnika Šapca na forumu u Taipeju je prilika za uspostavljanje partnerskih odnosa i razmenu iskustava sa drugim gradovima, u domenu razvoja “pametnih” rešenja u gradskoj upravi.

Na prošlogodišnjem Samitu učestvovalo je devet gradonačelnika iz gradova širom sveta, a ove godine Šabac, kao jedini predstavnik Srbije, promoviše zemlju, ali i predstavlja svoje potencijale.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović je u sredu na Samitu gradonačelnika pametnih gradova govorio o Gradskom bazenu u Šapcu koji koristi tri vrste energije, zameni živinih sijalica novom led rasvetom, projektu izolacije stambenih objekata u Šapcu i participativnom budžetiranju.

 

 

 

Exit mobile version