Sale i Boki

Lični stav Hanibala Kovača

(Kratka jednočinka  o imbecilnosti)

Likovi: Dva drugara, poverena i proverena u milokurnom odnosu, uzajamnom dakako.

      Sale: Je li Boki, dokle ćemo ti i ja ovako vladati, šta ti misliš?

      Boki: Ne znam Sale, verovatno dok se i tati ne smučimo kao što smo se smučili ovoj našoj „golemoj“ braći!

      Sale: Joj, hvala ti Boki što me uteši, malo sam se uplašio da će nam tata iz prestonog grada ukinuti ovu lepotu našega uzajamnog povereništva. Boki, da mi tebe nije, ne znam šta bih u ovako teškim trenutcima radio…. Hvala ti Boki!

      Boki: Hvala tebi Sale, što tako lepo zboriš o meni i našem prijateljstvu koje nam je povereno. Ali, znaš Sale, možda nisi trebao one dve švalerke na mesto direktora da postavljaš, gde baš nađe dve škole, da si bar pomešao karte i u neko javno preduzeće da smestiš jednu!? Ovako…

     Sale: Ne znaš ti Boki kakva me muka naterala a ti znaš Boki, da ja držim reč… Obeć`o sam obema, jednoj sam obećanji  i ispunio a drugoj zamalo… Skočiše žene avetinjske na mene i sve bi to bilo u redu da se nije umeš`o serdar Hajrija sa njegovim sokoćalom…

    Boki: Auu Sale jest, ja sam sa serdarom Hajrijom problema imao…. Nikako brate Sale da Hajriji oduzmemo ili otmemo sokoćalo. Nego Sale brate, hajdemo na reku da te naučim da plivaš! Da te Hajrija ne bi prozivao više na sokoćalo.

    Sale: Hvala ti Boki što misliš na mene a deder kaži ti meni, onako iskreno, jel` to plivanje toliko teško?

    Boki: Nije teško brate Sale, samo radiš rukicama i nogicama i važno je da pravilno dišeš, nema zveranja okolo!

    Sale: Hvala ti Boki a hvala i nebesima što će uslišiti moje molitve da naučim da plivam, kad već ovako dobro skijam a i kod žena mi vidiš, Boki dobro ide, opasniji sam od onoga bitange Hajrije sa sokoćalom, jel` da?

    Boki: Jesi Sale, kućo moja, tri puta si jači od Hajrije serdara i sevdalije!

    Sale: Hvala ti Boki, ti si moja najveća podrška u ovim teškim povereničkim danima, hvala ti, hvala Boki!

    Boki: Hvala tebi Sale, istrajaćemo mi, barem još ove dve godine u ovim našim povereničkim danima a možda će neka opet poplava da nas zadesi…. I da nas Bog vidi!

   Sale: Joooj i plivanje i poplave, samo da nas voda krene…. Hvala ti Boki! 

Kraj imbecilne jednočinke poverničke provinijencije    

   P.S.

Sada zamislite u nastavku serije ozbiljnije prorade fekalne vode i u toj bujici, sa sve gomilom govana i toalet papira nam nestanu Sale i Boki!? Uh, ne d`o Bog, o čemu bih i o kome onda ja pisao?!

Exit mobile version