Šahovski spektakl pokraj Drine

Bogatu sportsku nedelju u Ljuboviji upotpunio je turnir u šahu „Drinska regata 2023“ koji je organizovan, dana 02.07.2023. godine, u prelepom ambijentu etno sela „Bok“ u Vrhpolju.

Organizator turnira, šahovski klub „Drina“ uz podršku Opštine Ljubovija i Sportskog saveza opštine Ljubovija uspeo je da privuče rekordan broj učesnika čime je ovaj turnir postao jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih u našem okrugu. Učešće na ovogodišnjem turniru uzela su 104 takmičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine. O jačini turnira svedoči i podatak o učešću 3 velemajstora, 3 intermajstora i 7 fide majstora.

Spisak nagrađenih:

  1. mesto – Dalibor Stojanović
  2. mesto – Miodrag Savić
  3. mesto – Vladimir Bilić
  4. mesto – Bratislav Bojanić
  5. mesto – Zoran Novoselski
  6. mesto – Miodrag Ljubinković
  7. mesto – Dragan Ilić
  8. mesto – Miroljub Lazić

Najstariji učesnik – Drago Mandić

Najmlađi učesnik – David Perić

Najbolji klupski – Jevrem Marković

Drugoplasirani klupski – Željko Jovanović

Trećeplasirani klupski – Milan Josipović

50. mesto – Vračević Aleksandar

Sportski savez opštine Ljubovija

U uvodnom delu takmičare je pozdravio predsednik šahovskog kluba „Drina“ Milan Josipović koji je takmičarima poželeo dobrodošlicu naglasivši da se ovaj turnir ujedno poklapa sa vrednim jubilejom a to je 50 godina postojanja kluba.

Nakon predsednika kluba učesnicima se obratio predsednik opštine Ljubovija, Milan Jovanović koji je istakao značaj jednog ovakvog događaja i poručio da će opština Ljubovija dati svoj doprinos kako bi ovaj turnir iz godine u godinu bio sve masovniji i kvalitetniji.

Povlačenjem prvog poteza od strane predsednika opštine Ljubovija, Milana Jovanovića, turnir je zvanično otvoren.

Igralo se 9 kola po Švajcarskom sistemu, tempo igre je bio 10 minuta+ 5 sekundi po potezu. Dva igrača sa najvećim rejtingom uspela su da opravdaju ulogu favorita čime su zasluženo došli do prva dva mesta.

Prvo mesto, šampionski pehar i nagradu od 18.000,00 dinara osvojio je Dalibor Stojanović iz Bijeljine. Drugo mesto i nagradu od 12.000,00 dinara osvojio je Miodrag Savić iz Zvornika. Pored prva dva, nagrađeni su i igrači od trećeg do osmog mesta kao i najstariji i najmlađi učesnik, tri najbolja klupska igrača i igrač koji je zauzeo 50.mesto.

Nagrade najuspešnijim takmičarima uručio je predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović u ime pokrovitelja turnira.

Exit mobile version