Šabački sportisti- ponos grada

Prijem za najuspešnije sportiste u 2017. godini u Gradskoj kući

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je u petak u Gradskoj kući prijem za sportiste koji su u različitim sportskim disciplinama na kraju godine ostvarili zapažen uspeh. Prijem je upriličen za Anu Radović, po oceni Rukometnog saveza Srbije najuspešniju rukometašicu Srbije u 2017, Milenka Zorića, proglašenog od strane Olimpijskog komiteta za najuspešnijeg sportistu Srbije u 2017, Uroša Pavlovića, dobitnika posebnog priznanja za  sportskog stručnjaka u 2017. od strane Olimpijskog komiteta Srbije, Bojana Stefanovića, osvajača bronzane medalje na prvenstvu Evrope za juniore, Vaterpolo klub „Šabac“, osvajača drugog mesta u finalu Kupa Srbije, Joga Centar Šabac, proglašen od strane Joga saveza Srbije za najuspešniji joga centar u Srbiji u 2017, Zumba studio „Nika“. Prijemu su prisustvovali i član Gradskog veća Šapca zadužen za sport Dragan Nikolić, predsednik i sekretar Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković i Dejan Popović.

-Veoma sam srećan što sam ovde sa svim ostalim šabačkim sportistima, predstavnicima Sportskog saveza i Grada Šapca. Iza mene je izuzetno uspešna godina. U 2017. osvojio sam dve velike medalje- srebrnu na Evropskom i zlatnu na Svetskom prvenstvu. Ponosan sam što sam u Kajak klubu „Zorka“. Zahvaljujući Gradu i Sportskom savezu Šapca imali smo jako dobre uslove i to je dovelo do dobrih rezultata. Cilj je da ove godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojimo zlatnu medalju- rekao je Milenko Zorić iz KK „Zorka“ Šabac.

Trener Vaterpolo kluba Šabac Mirsad Zajmović izrazio je zadovoljstvo što je po njegovom dolasku ostvaren uspeh- plasman u finale Kupa Srbije. On je uveren da će u narednom periodu biti još boljih rezultata šabačkih vaterpolista.

Kako je istakao predsednik gradske Skupštine, Grad Šabac s ponosom nosi epitet grad sporta.

-Ovo je možda najlepši način da se započne nova godina, sumiranjem rezultata u 2017. godini koji su bili impozantni. Naši sportisti su nas veoma obradovali u prethodnoj godini, postigli su istorijske uspehe za naš grad. Drago mi je da smo danas okupili nove mlade nade, ali i sportiste koji su nekada pronosili slavu našeg grada, kao što su Petar Fajfrić i Veselin Vuković. Grad Šabac će nastaviti da ulaže u sport, a naši sportisti nam uvek to na pravi način uzvrate i ja se nadam da će tako biti i ubuduće- poručio je Pajić.

Član Gradskog veća zadužen za sport poželeo je šabačkim sportistima sreću i uspehe i u ovoj godini.

-Nastojaćemo da uložimo još više u sportsku infrastrukturu, jer se pokazalo da se svaki dinar uložen u infrastrukturu vratio kroz rezultate. Posebno mi je drago zbog mladih sportista kojima je to motiv više da jednog dana budu deo pobedničkih ekipa ili pojedinačni prvaci, jer imaju ovakve uzore- naveo je Nikolić.

Grad Šabac je ove godine opredelio 150 miliona dinara za sport, što je 5,2 odsto budžeta.

D.Dimitrijević

Exit mobile version