Šabački privrednici sarađuju sa svetskim kompanijama

privrednici 1– Činjenica da u Šapcu postoje ozbiljne firme, koje svoje partnere imaju i van granica naše zemlje daje Gradu Šapcu zadatak da ih podrži i zajedno sa njima otvara mogućnosti za nova radna mesta, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović 18. marta u Jelenči, na promociji inovacija u oblasti ulja i maziva. Skup je organizovala kompanija Orbiko, generalni uvoznik „Šel“ maziva za teritoriju Srbije.
Gradonačelnik je dodao da Šabac ima plan kako da zaposli veliki broj ljudi, a da to podrazumeva saradnju sa stranim i domaćim firmama.

– Nama posao i investicije neće doneti niko sa strane, zato se moramo izboriti sami baš kao što se Vladan Spasojević, direktor firme „Automaterijal“ izborio da dobije ozbiljne partnere, tako u svim našim ljudima postoji snaga koju zajedno treba da iskoristimo i da budemo na pravom putu koji će dovesti do zapošljavanja novih ljudi, rekao je Zelenović.

Vladan Spasojević, direktor firme „Automaterijal“ koja zastupa „Šel“ na teritoriji Šapca, izrazio je nadu da će ovaj događaj povezati privrednike i omogućiti novu poslovnu saradnju.

– Tri velike globalne firme kao što su „Šel“, „Man“ i „Švarcmiler“ dovesti u Šabac je velika stvar i nešto što do sada niko nije uspeo. Nadam se da će spoj tako velikih svetskih firmi sa našim privrednicima doneti rezulatate. Očekujemo da će iz ovog događaja nastati nova saradnja i da će naši privrednici videti nove pravce kretanja moderne industrije, kazao je Spasojević.

Događaju je prisustvovao veliki broj privrednika iz Šapca i regiona, a izloženi su najnoviji modeli kamiona i maziva.

 

 

 

Exit mobile version