Šabački maturanti plesali u ritmu Evrope

Šabački maturanti sedmi put su učestvovali u manifestaciji „Evropa pleše- Srbija pleše“. Na Trgu šabačkih žrtava, tačno u podne, uz operu Johana Štrausa „Slepi miš“, započeo je ples oko 500 maturanata iz osam šabačkih srednjih škola, čime su se priključili vršnjacima iz evropskih gradova u obaranju Ginisovog rekorda u masovnom plesu. Organizator događaja je Grad Šabac, uz tehničku podršku Turističke organizacije grada Šapca i KUD „Abrašević“.

Okupljenim maturantima obratio se i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, koji je istakao da je to najlepša slika koju grad može da pošalje u Evropu i svet. Muzika i ples su univerzalni jezik koji svi razumeju i koji briše granice, poručio je Pajić.

-Grad Šabac ulaže velike nade u ove mlade ljude i trudimo se da poboljšamo uslove u kojima oni uče i rade i opravdamo epitet koji nosimo- grad znanja i mladih ljudi. Oni sad nastavljaju nov život van svojih školskih klupa, neki će nastaviti dalje obrazovanje, a neki će se zaposliti. Nama je želja da se oni koji odu na dalje školovanje vrate u Šabac i svojim znanjem doprinesu razvoju grada, a oni koji su završili školu i ne planiraju da idu negde dalje, nađu posao u svom gradu i da svi zajedno radimo na prosperitetu našeg grada, kako bi postao još bolje mesto za život- podvukao je Pajić.

Nakon što su izveli korake koje su uvežbali uz pomoć profesionalnog plesača Isidore Kovačević i koordinatora iz svojih škola, maturanti su odigrali i užičko kolo i pokazali da neguju i ljubav prema tradiciji. Manifestacija „Maturantski ples“ u Srbiji je prvi put održana 2005. godine, a u Šapcu se održava poslednjih sedam godina.

D.Dimitrijević

Exit mobile version