Šabački karneval hulja i beščašća

Saopštenje predsenika ISG Salka Karadarevića

Od ponosa i hvale, Šabac postade grad propasti za pristojne ljude a prestonica lažova, sitnih prevaranata, krupnih mafijaša, ulizica, pokvarenih i pohlepnih, nesposobnih za bilo kakvo dobro, a sposobnih da vlastito zlo urame u gradsku funkciju. Karneval hulja predvodi jedan u ulozi gradonačelnika, ta hodajuća sramota pred kojom crveni sve građansko i pristojno. Prati ga sumanuti, smešni zamenik, kuka i cvili za trunku pažnje i značaja, za njim baulja kriminalni pomoćnik, ostavlja smrdljiv trag i onako glup i zao ruga se poštenom i čovečnom.

Naprednjačku metastazu širi dalje monter što voli da bude doktor i otima pečate, a narodnom nesrećom postade poslanik, za njim idu nesposobni i pameću ubogi direktori javnih preduzeća i ustanova kulture među kojima sija nepismena i nekulturna direktorica Kulturnog centra. Prate ih odbornici sa licima pajaca, kojima, bez Vučićevog imena na poganoj listi, ni rođeni ukućani ne bi dali glas. Ovaj cirkus kralja Ibija usvoji gradski budžet od pet milijardi dinara i ispisa istoriju laži i prevare. Šta im teško.

Smrad ove naprednjačke truleži slugeranjski šire dve medijske kuće, jedna novinska, druga televizijska, čije se gazde i radnici, oslobođeni svesti i odgovornosti, nadaju da će ljubav početi ispočetka.

Sa druge strane ovog bunjišta viri jalova opozicija, nesposobna za plan, dogovor i akciju. Ali rada da opanjka i ubogalji svoje pa tako organizaciju kojom rukovodim kači na stub srama i izdaje jer se drznula da kao opozicioni pokret deluje u lokalnom parlamentu. Teško joj da podrži politički ispravno i civilizacijski prihvatljivo, pa makar bilo i u interesu građana. Palanačke zamke je teško obići, prvincijske granice još uvek su netaknute, ma koliko se selektor upinjao da izgleda drugačije.

Medijski tim Inicijativa selo grad

Exit mobile version