Šabačka gimnazija obeležila 182 godine uspešnog rada

Prigodnim programom

U jednoj od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji, Šabačkoj gimnaziji, u petak je obeležena 182. godišnjica uspešnog rada. Program je počeo otvaranjem izložbe fotografija sa ekskurzije u đačkom klubu. U okviru centralne svečanosti, u svečanoj sali je izveden poetsko- scenski kolaž „I oni su imali svoje snove“. Svečanosti su prisustvovali bivši i sadašnji učenici, profesori, predstavnici grada i mnogobrojni gosti.

Tradicionalno, priređen je svečani program i prijem za goste i prijatelje u svečanoj sali.

-Slavimo 182. rođendan stare dame i dame čijim se uspesima svi ponosimo. Mislim da ne postoji Šapčanin koji ne smatra svoju gimnaziju značajnim mestom u ovom gradu. Cele nedelje slavimo, svi aktivi su organizovali svoje manifestacije. Pored otvaranja izložbe fotografija maturanata sa maturske ekskurzije, oni će imati svoju italijansku žurku uz odgovarajuću hranu, a slušaće i kancone, da se podsete najlepših dana na maturskoj ekskurziji. Zanimljivo je da je scensko- poetski kolaž pripemila naša mlada profesorka književnosti Ivana Isailović, učenica naše učenice, takođe profesorke, Snežane Kornaros, to je tradicija koja se nastavlja- navela je direktorka Šabačke gimnazje Marijana Isaković.

Kreativnost učenika Šabačke gimnazije, doživljaji i utisci sa ekskurzije, prikazani na izloženim fotografijama, obrađeni su i uređeni uz pomoć profesora likovne umetnosti Dušana Neškovića.

-Izložba učeničkih radova u vezi je sa njihovim subjektivnim, ličnim impesijama sa maturske ekskurzije. Radovi su montažno- kolažnog karaktera, rađeni u nekoj od digitalnih tehnika- objasno je Nešković.

Na programu svečane akademije našli su se pesnici: Jovan Jovanović Zmaj, Branko Radičević, Aleksa Šantić, Laza Kostić, Desanka Maksimović, kao i njihove ljubavi Mina Karadžić, Emina i Lenka Dunđerski.  Scenario, režiju i kostime osmislila je profesorka Ivana Isailović, scensku postavku profesorka Snežana Kornaros, a za muzčku podršku bio je zadužen profesor Mladen Avramović. Tehničku podršku obezbedili su Luka Petkovski, Nemanja Panić, Uroš Pantelić i Dušan Obradović.

D.D.

Exit mobile version