Šabačka bolnica dobila novo sanitetsko vozilo

Opšta bolnica u Šapcu danas je dobila novo sanitetsko vozilo opremljeno najboljom opremom za reanimaciju, transport najtežih pacijenata i pružanje prve pomoći u hitnim slučajevima. Vrednost donacije je pet miliona dinara. Docent dr Aleksandar Stefoski, državni sekretar Ministarstva zdravlja, istakao je da je izuzetno zadovoljan uslovima, merama i načinom na koji se leče pacijenti u šabačkoj bolnici. Sa Aleksandrom Pajićem, gradonačelnikom Šapca i Slobodanom Popovićem, direktorom Opšte bolnice, dogovorio je dalju saradnju i dodao da je saradnja sa lokalnom samoupravom od izuzetnog značaja za funkcionisanje celog zdravstvenog sistema.

-Ministarstvo zdravlja i dalje maksimalno ulaže u zdravstvenu zaštitu i podizanje nivoa i kvaliteta zdravstvenih usluga. Jedan od pokazatelja je i današnje vozilo koje je doniralo šabačkoj bolnici. Ministarstvo zdravlja se u prethodnom periodu maksimalno založilo za opremanje i ulaganje u ceo zdravstveni sistem. Od 2014. godine do danas kupljeno je više od 200 vozila. Ova vozila su prave „mini bolnice”- naveo je doc.dr Stefoski.

Stefoski je istakao da Ministarstvo zdravlja želi da svi ljudi u Srbiji, bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost, imaju jednaku dostupnost zdravstvenoj zaštiti i što bolji i viši kvalitet zdravstvenih usluga.

Gradonačelnik Šapca rekao je da je važno da grad bude partner svojoj državi, što je danas i dokazano.

-Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja na velikoj pomoći gradu Šapcu i našim zdravstvenim ustanovama. Sa državnim sekretarom danas smo dogovorili nastavak saradnje. Videćete da će to biti velika i dobra saradnja u korist građana Šapca. Ovaj sanitet je nešto što je zaista bilo potrebno šabačkoj bolnici. Još jednom velika zahvalnost medicinskim i nemedicinskim radnicima u Opštoj bolnici u Šapcu, u Zavodu za javno zdravlje i u Domu zdravlja, koji čine nadljudske napore da se izborimo sa epidemiološkom situacijom. Siguran sam da će nastavak saradnje sa Ministarstvom zdravlja doprineti još kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti u gradu Šapcu. Zahvalan sam državnom sekretaru i ministru zdravlja što na ovakav način brinu o svim građanima Republike Srbije- dodao je gradonačelnik Pajić.

Doktor Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice u Šapcu, zahvalio se ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i njegovom timu.

-Vozni park u šabačkoj bolnici širi svoje kapacitete. Sve to doprinosi unapređenju kvaliteta zdravstvene usluge koju Opšta bolnica u Šapcu pruža građanima Šapca i okoline. Ovo je samo jedna u nizu pomoći koje smo dobili od Ministarstva zdravlja i države. Očekujemo i dalje ovakvu saradnju. Zahvalio bih se i gradonačelniku Šapca što ima razumevanja, da u ovako teškim trenucima epidemije, pomogne da prevaziđemo sve probleme- poručio je dr Popović.

Exit mobile version