Šabac se probudio – BUĐENJE SE NASTAVLJA!

NEĆEMO RIO TINTO!

Na Ivandan, 7.7.2021. Šabac je postao grad u kome su se po prvi put desile tri stvari. Prvi put su  jedina dva relevantna ekološka udruženja iz Loznice zajedno nastupila u borbi za zaštitu i očuvanje prirode. Po prvi put su se udružili politički pokreti i stranke i ostavili iza sebe razmimoilaženja i političke razlike, i pitanje borbe protiv Rio Tinta stavile iznad stranačkih interesa. I po prvi put smo u Šapcu digli glas protiv zla koje preti da uništi naše: vode, zemlju i vazduh!

Veliku zahvalnost dugujemo svim hrabrim građanima koji su razumeli da se u slučaju Rio Tinta ne radi o političkim poenima, već o nasušnoj potrebi za preživljavanjem, i koji su svojim prisustvom uveličali ovaj protest i nakon skupa nastavili da šire poruke svih nas koji želimo da sačuvamo našu zdravu Srbiju!

Cinici kažu da smo politizovali skup i iskoristili ovu temu za ličnu promociju. Građani Jadra, Rađevine, Mačve, Srbije – ovo jeste politika! Zašto pežorativno koristimo reč politika? Pa politika  određuje cenu goriva, hrane, otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda! Ako se obični ljudi ne bave politikom, politika se svakako bavi njima i loši momci vladaju. Političari u Beogradu nam nameću uništenje i propast – zna li iko bolji način za borbu protiv njih od udruživanja ekoloških pokreta, političkih udruženja, stranaka i građana? Niko od nas ne traži da postanete članovi stranke, niko od nas ne traži glas na izborima! Tražimo, apelujemo, da se probudi svest o sve izvesnijem uništenju našeg regiona, da zajedničkim snagama kažemo samo jedno – NEĆEMO RIO TINTO!

U Šapcu je započela udružena borba – ona će se pretvoriti u lavinu koja će sprečiti sve one koji pokušavaju da nas otruju i nateraju Srbe da postanu ništa drugo do robova koji će raditi pod bičem velikih svetskih korporacija!

Šabac se probudio – BUĐENJE SE NASTAVLJA!

Prokret Buđenje

Exit mobile version