Šabac obeležava Dan grada

Nizom manifestacija Šabac će obeležiti 22. april Dan grada, u znak sećanja na 1867. godinu kada je turska vojna posada napustila Šabac, predavši ključeve grada pešadijskom kapetanu srpske vojske Lazaru Cukiću.

Program počinje sutra u 19 časova u Šabačkom pozorištu, tribinom „Vidim, čujem, govorim“ čiji su učesnici: Olja Bećković, Draža Petrović, Sergej Trifunović i Marko Dražić. U Hali „Zorka“ od 20 časova je promocija filma Juga Radivojevića „Rukometni vanzemaljci“. U sredu 20. aprila u Šabačkom pozorištu biće predstavljena knjiga Stane Munjić „Priče iz Rabadžijskog šora“.

Narednog dana od 12 časova na Trgu đačkog bataljona, umetnik Đurađ Stevanović će ponovo slikati u prostoru „Kocka“, svojevrsnom spomeniku uličnoj umetnosti. O primerima dobre prakse šabačkih učitelja može se čuti od 18 časova u Kulturnom centru, a jedan sat kasnije, na gradskom trgu počinje koncert svih šabačkih kulturno-umetničkih društava.

Glavni dan obeležavanja Dana grada, 22. april, počinje programom „Naša deca su svetlost“ u Velikom parku od 12 do 18 časova, a u 17 časova u Narodnom muzeju biće otvorena izložba „Kraljica Natalija Obrenović u fondu Branka Stojanovića“. Svečana dodela Aprilskih nagrada je od 18 časova u Šabačkom pozorištu, a od 19.30 na Otvorenoj galeriji na trgu Šapčani će moći da pogledaju izložbu fotografija „Neviđeni Šabac Riste Marjanovića“. Veče stend ap komedije u Šabačkom pozorištu – Srđan Dinčić: „Đavo iz jagode“ počinje u 20 časova, a u Hard rok kafeu od 22 časa je koncert Džejms Braun tribjut benda.

Poslednjeg dana obeležavanja Dana grada, u petak 23. aprila u Šabačkom pozorištu od 20.30 je koncert Rafael Vresnig i Enriko Kriveljaro trio, a od 22.30 nastup sremskomitrovačke grupe „Gemblers“.

 

 

Exit mobile version