Šabac i Mitrovica, dobre komšije i partneri

13059805_10209802182317709_1151280739_n

Gradonačelnik Nebojša Zelenović je danas posetio domaćinstvo Aleksandra Čelikovića, u selu Salaš Noćajski, zajedno sa kandidatima za odbornike Liste Ujedinjena opozicija Mitrovice i Aleksandrom Prodanovićem nosiocem liste. Oni su ovom prilikom razgovarali o planovima za budućnost  komšijskih gradova i mogućnostima za saradnju.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je rekao da je dobar odnos ova dva grada dokazan kroz projekat Regionalne deponije Srem-Mačva.

-Grad Šabac i Sremska Mitrovica su bili i biće dobre komšije. Mi treba zajedno da sarađujemo na razvoju  našeg kraja. Mislim da u jednom pristojnom i dobrom kontaktu, koji je dokazan već ranije kroz razne projekte kao što su Regionalna deponija i saradnja na izgradnji Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Mi možemo da gradimo našu zajedničku budućnost. Nama niko ništa neće doneti sa strane, za sve se moramo izboriti sami, i mi u Šapcu i naši prijatelji u Sremskoj Mitrovici. Zato ja kao gradonačelnik Šapca podržavam Aleksandra Prodanovića koji je ozbiljan i odgovoran čovek i zajedno sa svojim timom može da učini da i Sremska Mitrovica bude jedno pristojno mesto za život i da se naša dobra saradnja nastavi u budućnosti, rekao je Zelenović u Salašu Noćajskom.

Nosilac Liste Ujedinjena opozicija Mitrovice Aleksandar Prodanović istakao je da postoji prostor za zajednički rad Šapca i Mitrovice, posebno u oblastima poljoprivrede za Srem i Mačvu i zajedničkim nastupima prema investitorima i EU fondovima.

-Ja se zahvaljujem gospodinu Zelenoviću, gradonačelniku Šapca, na podršci koju je dao Listi Ujedinjena opozicija Mitrovice Aleksandar Prodanović. Šabac je grad koji se intenzivno razvija, a najzaslužniji za to je gradonačelnik Šapca, koji ima dobar tim. Zahvaljujući njegovom dobro radu, ima veliku podršku građana Šapca, čega sam ja svedok. Postoji ogroman prostor za zajednički rad Šapca i Mitrovice, pre svega u saradnji sa potencijalnim investitorima. Takođe u poljoprivredi, koja je u problemu i mi ne vidimo u ovom trenutku strategiju vlasti prema poljoprivredi, sem da se uništi poljoprivredni poizvođač. Mi to moramo promeniti. Imamo ozbiljne planove za poljoprivredu i u Mačvi i u Sremu. Takođe, možemo zajedno da nastupamo prema evropskim fondovima kao što smo to radili za Regionalnu deponiju, kazao je Prodanović.

Exit mobile version