Šabac domaćin završnice Rukometnog kupa Srbije

U godini kada slavimo značajne jubileje za šabački rukomet, našem gradu poverena je organizacija Rukometnog kupa Srbije, koji će biti održan 2. i 3. juna u sportskoj hali „Zorka“. Tim povodom predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić danas je u Gradskoj kući primio generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića.

Organizacija kupa u našem gradu je izazov, ali i prilika da posle mnogo godina konačno jedna ovakva sportska manifestacija bude u našem gradu. Đurković je rekao da je Šabac rukometni grad, te stoga nije slučajno što je Šapcu dodeljena organizacija završnice finala kupa.

-Nakon razgovora sa odgovornim ljudima u Šapcu iz kluba „Metaloplastika“, Sportskog saveza Šapca i Skupštine grada, siguran sam da će ekipe koje učestvuju u finalu kupa garantovati dobar kvalitet rukometa i da će dvorana biti puna ta dva dana. Želimo da napravimo spektakl koji će se pamtiti, jer je ovo godina jubileja kako reprezentativnog,  tako i klupskog rukometa- rekao je on.

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić je izrazio zadovoljstvo što je u godini jubileja, kada proslavljamo tridest godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona, Šabac domaćin ovakve sportske manifestacije i istakao njen značaj za promociju grada.

-Drago mi je što ekipa „Metaloplastike“, koja je pored nas takođe domaćin manifestacije, ima šansu da osvoji kup i potrebno je da naši sugrađani dođu u što većem broju i podrže ih u tome. Voleo bih da se ova godina ne pamti samo po osvojenoj tituli pre trideset godina, nego da se pehar vrati kući i da se grad ponovo podiči time da je osvajač kupa, ovog puta Kupa Srbije- naglasio je Pajić.

Vladica Spasojević, bivši rukometaš i predstavnik Rukometnog saveza Srbije, bivši klupski funkcioner i direktor reprezentacije, na organzaciju kupa gleda krajnje lokalpatriotski. Gledajući mnoge velike manifestacije u Evropi, svetu i Srbiji, uvek je verovao kako bi to u Šapcu moglo biti bolje urađeno.

-Kad god odem u Vesprem na početku utakmice ja pustim dve- tri suze, jer kad vidim kako oni to organizuju i kave infrastrukturne uslove imaju, bude mi žao, imajući u vidu da smo mi pre trideset godina bili avangarda, ne samo za Mađare, već i za veći deo Evrope. Ja sam siguran da ćemo mi, koliko nam tehničke mogućnosti i uslovi dozvoljavaju, napraviti jednu zaista lepu manifestaciju i da će se o Kupu Srbije pričati pre Šapca i posle Šapca- podvukao je Spasojević.

Predsednik RK „Metaloplastika“ Dragan Nikolić je dodao da borba za titulu neće biti nimalo jednostavna, s obzirom na to da su učesnici Partizan, Spartak i Vojvodina, zajedno sa Metaloplastikom, u ovom momentu sigurno najbolji klubovi u Srbiji.

D.Dimitrijević

Exit mobile version