Sa knjigom na glavi i decom u travi

DUGO ČEKANA AKTIVNOST!

Program Sa knjigom na glavi i decom u travi dugo je čekao na svoj red, kako zbog koronavirusa, tako i zbog vremenskih prilika koje nisu dozvoljavale realizaciju ove aktivnosti.

U četvrtak, 12. maja 2022. godine, dvorište Biblioteke šabačke ponovo je zasijalo u punom sjaju. Sreća, osmesi, znatiželja, zadovoljna lica i takmičarski duh preplavili su bibliotečki vrt. Ovo dešavanje okupilo je decu mlađeg osnovnoškolskog uzrasta u cilju povećanja fizičke aktivnosti za koju smo primetili da vidno izostaje i povezali je, kao i uvek, sa knjigom i Bibliotekom. Kako je knjiga neraskidivo upletena u sve segmente života, tako je ova aktivnost, sportskog karaktera, našla svoju inspiraciju u knjizi Alisa u zemlji čuda.

Takmičile su se dve osnovne škole Vuk Karadžić i Nikolaj Velimirović, uz instrukcije i pravila Vladimira Pantelića, osnivača i uspešnog trenera Školice sporta Zdravi i fit klinci. Sa njim smo ostvarili izuzetno saradnju a deca su pokazala svoje znanje, maštovitost i spretnost. Na kraju aktivnosti pobednici su dobili nagrade – godišnju članarinu i paket knjiga za svoju školu, dok su ostali dobili utešnu nagradu, polugodišnju članarinu.

G. Rajičić

Exit mobile version