Rutinska pobeda Šapčana

VATERPOLO

Šabac – Stari Grad 18:7 (5:1, 3:2, 4:0, 6:4)
Gradski bazen. Sudije: Virijević i Šukić.  Isključenja: Šabac 6, Stari Grad 8. Peterci: Šabac 6 (6), Stari Grad 1 (1).
ŠABAC: Filipović, Eraković 3, Savković, Repanović, Tkač 2, Ilić, Vučinić 3, Gardašević 5, Marić, Tonković 3, Stojanović, Velkić 1, Vukadinović, Ćetković 1. Trener: Nikolić.
STARI GRAD: Ilić, Popović, Lazić 1, Arsin, Giri 1, Maljković, Barbarez 2, Marković, Luis 1, Lalić, Trajković 1, Sekulić, Stanković, Gajić 1. Trener: Mijalkovski.

Utakmice bez publike više liče na trening nego na takmičarske utakmice. Tako je je bilo i večeras pred praznim tribinama šabačkog bazena.

Rezultatska neizvesnost trajala je samo nekoliko minuta  prve četvrtine, koja je obilovala brojnim greškama obe ekipa, kada su gosti sa igračem više uspeli da smanje rezultat na 2:1. Međutim, igrači “Šapca” rutinski dobijaju prvu četvrtinu rezultatom 5:1 i tu se, definutivno video pobednik.

Ostatak utakmice odigran je u opuštenoj i prijateljskoj atmisferi u kojoj su igrači uglavno “vežbali” igrača više ili šutiranje peteraca. Zanimljivost je da su, u drugoj četvrtini, Šapčani sva tri gola postigli iz peterca a da su gosti svoje golove davali kada su imali igrača više.

Šansu da igraju imali su svi igrači a posebno bih pohvalio mladog golmana šabačke ekipe koji se istakao sa nekoliko izvanrednih odbrana u trećoj četvrtini.

Ali i pored svega bila je ovo dopadljiva i zanimljiva utakmica.

Ivan Kovačević

Exit mobile version