Rizici moraju biti svedeni na minimum

Dezinfekcija javnog gradskog i prigradskog prevoza jedna je od prvih mera koje je uprava grada Šapca uvela radi što efikasnijeg suzbijanja rizika širenja epidemije. Posebno se dezinfikuju rukohvati, metalne površine i deo kod vozača.

– Trideset novih autobusa moraju da budu sređeni, da dezinfikovani sačekaju sutrašnji dan, kada se postupak ponavlja i tako svakog dana. To se do sada radilo dva puta dnevno a od danas tri puta, imamo dovoljno sredstava, obučenih ljudi, a ja pozivam sugrađane da ozbiljno vode računa o dezinfekciji i ličnoj higijeni i bez preke potrebe ne posećuju institucije i uzdržavaju se od društvenih kontakata, rekao je gradonačelnik.

On je istakao da uspeh i dobar ishod zavisi najviše od nas samih.

– Moramo svojom svešću i posvećenošću svaki rizik svesti na minimum. Ja se zahvaljujem Dugi iz Petlovače, našem prevozniku i novom isporučiocu javnog prevoza, na spremnosti da se potpuno uključi i stavi u fukciju svih gradskih službi, da redukujemo rizike, istakao je gradonačelnik i najavio nove mere i aktivnosti, pre svega vodeći računa o tome da oni koji su najviše izloženi riziku budu zaštićeni.

Exit mobile version