Rezultat koji daje nadu

Prvi meč osmine finala EHF kupa

Valur – Metaloplastika Elixir 27:26 (11:11)

Rejkjavik – Dvorana: Sportska dvorana. Gledalaca: 467. Sudije: Pag i Pontopidan (Danska). sedmerci: Valur 2 (2), Metaloplastika 4 (1). Isključenja: Valur 2, Metaloplastika 2 minuta.

VALUR: Gustavson 2, Gislason 2, Jonson, Bordarson 3, Palson, Oskarson 6, Gustafson 1, Juliuson, Vladimarson, Runarson, Hostert 4, Magnuson 4, Norđbjerg 2, Filkison, Peterson 2, Finson 1.

METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 2, Alilović 6, Mirković 1, Milovanović 2, Gavašelišvili, Arsić, U. Pavlović 3, Brajović 3, V. Pavlović, Papović 1, Simić 2, Dakić 1.

Favoriti, na papiru, tim iz Rejkjavika nije uspeo da nanese ozbiljniji poraz šabačkoj ekipi.

Rukometaši “Metaloplastika – Elixir” ostvarili su odličan rezultat iako su na Island, na gostovanje “Valuru”, u prvom meču osmine finala EHF kupa, otišli oslabljene (bez četvorice igrača – Jovanovića, Petrovića, Damjanovića i Filipa Milovanovića).

Od prvog minuta naizmenično su se obe strane smenjivale u vođstvu a Šapčani su imali, u prvom poluvremenu, i dva gola prednosti ali su na poluvreme otišli sa nerešenim rezultatom 11:11.

Drugo poluvreme bolje su započeli rukometaši “Valura” i u 41 minutu dolaze do tri gola prednosti. I kada je izgledalo da će uspeti da slome otpor plavih, “Metaloplastika” preko Vojislava Brajović sa dva gola, Igora Milovanović i Domagoja Alilović, ali i konstantno sigurnog Darka Arsić, preokreće rezultat i uvodi utakmicu u neizvesnost.

Možda je nedostajalo i malo sreće pa da se plavi trijumfalno vrate u Šabac ali i sa ovakvim rezultatom mogu biti zadovoljni, jer će u svojoj hali, nošeni, verujemo, velikim brojem Šapčana dati sve od sebe da se nađu tamo gde, po svom kvalitetu, i zaslužuju, među osam najboljih i EHF Evrokupu.

Exit mobile version