Rekonstruisana zdravstvena ambulanta u Majuru

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić sa direktorom Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Brankom Vujkovićem i rukovodstvom te zdravstvene ustanove posetio je u petak ambulantu u Majuru, čija rekonstrukcija je nedavno završena. Značajna sredstva uložena su poslednjih godina u objekat, koji je izgrađen osamdesetih godina prošlog veka, a sa ciljem obezbeđenja boljih uslova za lečenje žitelja ovog mesta i rad zaposlenih u ovoj ustanovi. Grad podstiče aktivizam mesnih zajednica u rešavanju pitanja koji su od značaja za život meštana, koji o prioritetima odlučuju sami.

-Više od 4 miliona dinara je uloženo u ovu ambulantu samo u poslednjih nekoliko godina. Kao što je ovde rekonstruisana zdravstvena ambulanta, u svim našim selima i u gradu i ubuduće će se raditi ono što je građanima važno. Građani će odlučivati o prioritetima. To je najneposredniji i najdemokratičniji način odlučivanja. Predlozi koje građani prepoznaju kao životno važne, dobiće podršku grada. U toku je izrada Pravilnika na osnovu kog će se, u skladu sa svim zakonskim propisima, novac opredeljivati za projekte na celom području gradske uprave. Sve sa jednim ciljem– da se obezbede isti uslovi života, dostupna zdravstvena, odgovorna socijalna zaštita, isti uslovi za obrazovanje i rad na celom području Gradske uprave. To su prioriteti naše politike za koju smo dobili podršku građana, a ovaj i brojni drugi projekti su konkretni pokazatelji uspešne realizacije- poručio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Oko 5 hiljada korisnika gravitira ka ovoj ambulanti rekao je dr Branko Vujković, direktor Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“, ističući posvećenost ove ustanove ka konstantnom unapređenju svih segmenata rada. Objekat koji je izgrađen pre više od tri decenije nedavno je u potpunosti rekonstuisan, što je u velikoj meri poboljšalo uslove rada i lečenja u ovoj ambulanti.

-Unapređenje infrastrukture i povećanje energetske efikasnosti naših objekata su najvažniji strateški ciljevi našeg Strateškog plana. Svakako da Majur kao jedna velika mesna zajednica i amgulanta kojoj gravitira oko pet hiljada korisnika, zaslužuje ovakav objekat. Ovo je poslednja faza uređenja objekta, gde smo uradili fasadu, PVC stolariju, oluke,ogradu, tako da Majurci mogu sada u kvalitetnim uslovima da se leče i naši zaposleni da rade svoj posao. U okviru strateškog cilja unapređenja infrastrukture upravo teku i radovi na II zdravstvenoj ambulanti, a potom će se raditi idejni plan za izgradnju ambulanti u Jevremovcu i Štitaru- istakao je dr Branko Vujković, direktor Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“.

Exit mobile version