Rekonstruisan Dom kulture u Štitaru

Savet Mesne zajednice Štitar u dogovoru sa meštanima ovog sela, odlučio je da novac od poreza na imovinu prikupljenog u ovom selu, koji se po Odluci Grada Šapca od prošle godine vraća na račune mesnih zajednica, upotrebi za rekonstrukciju Doma kulture i šljunčenje atarskih puteva. U narednom periodu planiraju izgradnju nove ambulante i rekonstrukciju škole.

Milan Vasić, zamenik načelnika Gradske uprave grada Šapca, rekao je danas prilikom posete Štitaru da je 33 mesne zajednice iskoristilo svoje pravo da novac od poreza na imovinu potroši u skladu sa interesima građana.

-Kada je Grad donosio odluku o povraćaju sredstava od poreza na imovinu u mesne zajednice, verovali smo da meštani svake mesne zajednice najbolje znaju šta je u njihovom interesu i gde treba da ulože novac. Mesna zajednica Štitar je iskoristila ovo pravo, sredila dokumentaciju, predala validan zahtev i uložila sredstva u popravku krova na Domu kulture i sređivanje atarskih puteva. U poslednje vreme mnogo se priča o odnosu Grada prema mesnim zajednicama, naročito o tome govori opoziciona Srpska napredna stranka. Ali naša je dužnost da govorimo o činjenicama. Grad Šabac je u poslednje dve godine uložio preko 385 miliona dinara u seoske mesne zajednice i to je najbolji dokaz da grad brine o selima. Više od 33 mesne zajednice su iskoristile svoje pravo na novac od povraćaja poreza. Grad ni u jednom trenutku nije gledao ko je na čelima tih mesnih zajednica, jer mi se ne bavimo politikanstvom, nas interesuje život ljudi koji žive u tim selima. Grad Šabac je primer kako se dobro odnosi prema svojim mesnim zajednicama, objasnio je Milan Vasić.

Rajko Simić, predsednik Saveta mesne zajednice Štitar, rekao je da su zajedno sa građanima doneli odluku kako će sredstva od povraćaja poreza biti potrošena poštujući propisanu proceduru.

-Mi smo do sada poštovali proceduru Gradske uprave i u skladu sa tim Savet mesne zajednice je doneo odluku da novac od poreza na imovinu potroši na rekonstrukciju Doma kulture i zamenu krova, kao i na sređivanje atarskih puteva. U planu je da u narednom periodu rekonstruišemo školu i ambulantu, kazao je predsednik Saveta mesne zajednice Štitar.

Radenka Gajić, odbornica u Skupštini grada Šapca, podsetila je da u Štitaru živi blizu 2000 stanovnika i da zbog toga sa građanima razgovaraju o izgradnji nove ambulante.

-Uz podršku Grada Šapca i meštana Štitara verujem da ćemo uskoro realizovati plan za izgradnju nove ambulante. Postojeću ambulantu smo nedavno rekonstruisali, ali postoji plan da gradimo novu i imamo spreman projekat, jer meštani Štitara zaslužuju da imaju dobre uslove lečenja, rekla je odbornica Radenka Gajić.

Šabac je jedina lokalna samouprava u kojoj sredstava od poreza na imovinu prikupljenog u selu, odlazi na račune seoskih mesnih zajednica kako bi meštani tih sela mogli da odlučuju kako će novac biti potrošen.

Exit mobile version