Reagovanje Elektrodistribucije na tekst „Podrinskih“

 

Poštovani,

Povodom teksta objavljenog na vašem portalu 17.9.2022. pod naslovom „Bojić skoro 12 sati bez struje“ obaveštavamo vas sledeće:

Jake vremenske nepogode, praćene obilnim padavinama, jakim vetrom i grmljavinom,  koje su proteklih dana pogodile deo zapadne Srbije, kao i područje Pocerine, nanelo je štetu na distributivnoj mreži, zbog čega je i navedeno selo Bojić ostalo bez napajanja.

Kvar se dogodio u noći izmedju petka i subote oko 3,30 časova, na magistralnom 20kV dalekovodu koji napaja RP 20kV Volujac, a kreće iz RP 20kV Šabac, i bio je na delu dalekovoda prema selu Bojić. Ekipe Ogranka Elektrodistribucija Šabac su od 7 časova u subotu krenule sa prenapajanjem i lokalizacijom kvara, odnosno pronalaženjem deonice dalekovoda gde se kvar dogodio. Kada je potvrđena deonica pod kvarom, ceo dalekovod je pušten pod napon i svi su dobili napon sem kupaca u selu Bojić. U delu dalekovoda za selo Bojić pronađen je pokidan provodnik, kao posledica nevremena. Dežurne ekipe su odmah pristupile otklanjanju nastalog kvara, i pored otežanih uslova na terenu, tako da je navedeni dalekovod za selo Bojić uključen u 12,45 časova.

Ogranak Elektrodistribucija Šabac

 

Exit mobile version