Rasipanje narodnih para zarad partijskih i ličnih interesa 

NAPREDNjAČKO ASFALTIRANjE PUTEVA U PREDIZBORNOJ KAMPANjI

Novi sloj asfalta regionalni put u Prnjavoru dobio je desetak dana pred izbore 21. juna u dužini od jednog kilometra. Za asfaltiranje su izdvojena značajna sredstva iz budžeta Republike Srbije, a danas, taj kilometar puta je potpuno propao. Ima 11 otvorenih rupa, krpljen je već nekoliko puta a trenutno je u toku skidanje površinskog sloja asvalta i ponovno asfaltiranje.

Tokom predizborne kampanje Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu asfaltirao je ulice po seoskim mesnim zajednicama sredstvima iz budžeta Republike Srbije pozivajući građane da izađu na izbore i glasaju za njihovu listu. Jedan od tih puteva, asfaltiran, izgleda, samo za potrebe izborne kampanje bio je i regionalni put u Prnjavoru, asfaltiran 10-ak dana pred izbore koji su održani 21. juna.

Put asfaltiran pre mesec dana

Asfaltiranjem ove značajne saobraćajnice šabački naprednjaci su imali za cilj da pokažu meštanima Prnjavora kako će to izgledati kad oni dođu na vlast u Šapcu:

Put asfaltiran pre mesec dana

– Srpska napredna stranka pokazuje na koji način ona misli da vlada, znači sve infrastukturne projekte koje grad treba da uradi uradiće bez dinara uzimanja novca od građana. Jer ovo je 21. vek i građani Prnjavora i svih drugih  sela u okolini Šapca moraju imati iste uslove za život kao i građani grada Šapca – rekao je, prilikom asvaltiranja ovog puta, Radivoje Mićić, jedan od poverenika GO SNS-a u Šapcu.

Radivoje Mićić, pverenik SNS-a

Bila je to prilika da i kandidati za odbornike SNS-a zatraže podršku žitelja Prnjavora:

– Na ovom primeru građani grada Šapca mogu da vide šta je u fokusu Srpske napredne stranke a to je povezanost među ljudima a ne podela kao što neki drugi to čine. Zato pozivam sve građane da 21. juna izađu na izbore i pruže podršku za politiku koja će doneti sigurnost i budućnost za našu decu – bile su reči Marka Petrovića kandidata SNS-a za odbornika u Skupštini grada Šapca.

Marko Petrović, kandidat SNS-a za odbornika

Tako je, na brzinu i, očito, samo u predizborne svrhe, asfaltiran put u dužini od jednog kilometra na kojem se danas nalazi 11 otvorenih rupa i nekoliko zakrpljenih. Asfalt se kruni ne samo na ivicama već i po sredini puta, a meštani ovog dela Prnjavora strahuju za svoju bezbednost.

Asfalt kao blato pomešano sa kamenom

– Ovo što su oni uradili, ovo je „Karakondžula“, ovo je bruka i sramota u 21. veku kuda mi hodamo, i trebaju na maske da nas kamenje ne udari u lice da nas ne obogalji. Ovo, ako Republika ovako radi i vrh države, nije ni čudo gde se mi nalazimo. Pogledajte samo ovaj javašluk. Pogledajte samo i ovo kamenja i gde izručuju narodu pred dvorište.  Evo čist primer – navodi Milomir Garabiljević Bube, meštanin Prnjavora.

Milomir Garabiljević Bube

Za asfaltiranje ovog puta iz budžeta Republike Srbije izdvojena su značajna sredsta a koja, ispostavilo se, predstavljaju samo bačene pare za koje niko neće odgovarati.

– Put je rađen pre mesec dana i propao je načisto. Ko ga je radio treba da snosi odgovornost. Ko je finansirao treba…, ne znam ni ja, uglavno ovo je bruka i sramota. Vi ste prošli i videli ste da na svakih 10 metara da su ovakve rupe. Evo pogledajte… na svakih 10 metara – kaže Živko Samurović, meštanin Prnjavora.

Živko Samurović

Ovaj putni pravac je veoma značajan za Prnjavorce koji njime idu u svoje njive ali ovim putem dnevno prođe i veliki broj kamiona.

– Ovim putem se ide u njive – nastavlja da priča Živko Samurović –  ali ovde je i velika frekfencija kamiona. Ovim putem 800 kamiona sa teretom prođe dnevno. Ovaj put, oni koji su ga radili, trebali su da predvide i da znaju da se i po 100 tona prevozi kamionima.

Kako kažu meštani, put koji je trebao svima, asfaltiran je samo zbog izbora.

– Put je trebao nama svima. I bilo nam je drago s bilo koje strane da je urađen i iz čijih sredstava. Nebitno je jer sve su to naša sredstva. Ali sami vidite da je to put koji je rađen samo da bi se izbori održali i da bi ih neko dobio. Ali, mislim, da građani Prnjavora ovako najviše gube. Ovo što je urađeno za mesec dana je i urađeno i propao je asvalt. To je baš bruka i sramota jer je ovo samo bacanje para – rekao je, Živorad Vasić, predsednik MZ Prnjavor.

Živorad Vasić, predsednik MZ Prnjavor

 

Asfaltirani put je regionalni put, te Gradska uprava Šapca, kao ni mesna zajednica nemaju nadležnost nad njim. Mesna zajednica Prnjavor uputiće pismo nadležnim institucijama sa fotografijama u kakvom stanju se novi sloj asfalta nalazi, nadajući se da će neko imati sluha za njihov problem.

Isidora Kovačević

Put asfaltiran pre mesec dana

Da li će neko zbog ovoga odgovarati?
Exit mobile version