Rashodi za plate zaposlenih najveća stavka

LIČNI STAV – POČELA SKUPŠTINA GRADA ŠAPCA

Tačno, kako je i najavljeno, u 9 časova, počelo je zasedanje Skupštine grada Šapca uz direktan televizijski prenos. Ono što se odmah moglo uočiti je da Skupštini ne prisustvuje niko iz opozicije ali i da je „stabilna“ većina spala na svega 38 odbornika.

Posle usvajanja dnevnog reda  prešlo se na diskusiju o budžetu. Izveštaj o novcu građana Šapca podnela je načelnica finansija a iz njenog izlaganja moglo se zaključiti da su najveći troškovi, koji se izdvajaju iz budžeta, plate zaposlenih u gradskoj upravi i da su prihodi znatno veći od rashoda.

Marijana Maca Kostadinović, načelnica finansija

Nakon načelnice finansija odbornicima se obratio i gradonačelnik Šapca koji je u svom stilu veličao rad trenutne vlasti i kritikovao prethodnu sa sve bivšim gradonačelnikom. Međutim, u njegovom populističkom govoru, svako ko se imalo razume u finansije, može da zaključi da gradonačelnik i njegov „tim“ ni posle dve godine nisu shvatili čemu služi gradski budžet. To je možda i odgovor na opravdanu zabrinutost brojnih Šapčana da je grad prestao sa razvojem i da ne postoji ni jedan značajan investicioni i razvojni projekat kakvi su neophodni gradu i koji bi po budžetu od skoro pet milijardi morali da postoje. Jer, bazen, bolnica u nagoveštaju i desetak kilometara asfaltiranih, uglavno seoskih puteva, jer je uže jezgro grada potpuno sredila prethodna vlast, nisu nikakav uspeh trenutne lokalne vlasti već sunovrat razvoja jednog od najperspektivnijih gradova u Srbiji. A onaj ko obavlja funkciju gradonačelnika i oni koje je on odabrao da upravljaju gradom trebali bi da znaju da gradski budžet nije štedno kreditna zadruga već mora da bude investicioni i razvojni kako bi Šabac mogao još „više, brže i bolje“ da se razvija.

P.S.

Meni, lično, u oči je „zapalo“ nekoliko činjenica sa ovog zasedanja:

  1. Izostaje diskusija po svim tačkama dnevnog reda i imam utusak da su svi na Skupštinu došli samo da „otaljaju“ posao i da zadovolje formu.
  2. Skupštinskom zasedanju, ponovo, ne prisustvuje Gaša, čuvena naprednjačka perjanica i ozbiljan kritičar bivše vlasti. Pa, mene lično, interesuje, a uskraćen sam za to, da čujem šta o radu ove, njegove, naprednjačke vlasti misli Goran Mijailović. I zbog čega više nije „aktivan“? Da li neće ili ne sme?
  3. I, na kraju, moram da konstatujem da je dugogodišnja načelnica finansija „sve mlađa i lepša“!

Ivan Kovačević

 

Exit mobile version