Radovi u ulicama Trg đačkog bataljona i knez Ive od Semberije

Nastavljena rekonstrukcija centralnih gradskih saobraćajnica

Rekonstrukcija saobraćajnica u centru grada nastavljena je skidanjem starog sloja asfalta i pripremnim radovima za novo asfaltiranje, u ulicama Trg đačkog bataljona i knez Ive od Semberije.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i rukovodilac sektora za gradnju u JP „Infrastruktura“ Šabac Miodrag Filipović obišli su u četvrtak radove kod Velikog parka.

Zatvaranje ulica zbog rekonstrukcije

Zbog rekonstrukcije kolovoza Karađorđevoj i ulici Miloša Pocerca, od 30. maja do 30. juna biće zabranjen saobraćaj u sledećim ulicama:

– u Karađorđevoj,

– u ulici Miloša Pocerca,

– u Zanatlijskoj,

– u ulici kneza Lazara, od raskrsnice sa Ulicom kraljice Marije do raskrsnice sa Karađorđevom,

– u ulici Žike Popovića, od raskrsnice sa Radničkom do raskrsnice sa ulicom Miloša Pocerca.

JP Infrastruktura Šabac će postavljanjem saobraćajne signalizacije, obeležiti zatvaranje ulica i izvršiti preusmeravanje saobraćaja.

Zelenović je naveo da se posao obavlja tempom koji je u skladu sa vremenskim prilikama.

-Zbog kiše koja skoro svakog dana pada, izvođači radova se trude da iskoriste svaki pogodan momenat da rade. Po završetku rekonstrukcije ovih ulica, počeće radovi u ulici Miloša Pocerca, Karađorđevoj, Vlade Jovanovića, deo prema „Rodi“, pa nastavljamo prema Letnjikovcu. Paralelno sa radovima u gradu, počeće rekonstrucija ulica u prigradskim i seoskim mesnim zajedicama, prema rasporedu koji je utvrdio Sektor za gradnju. Najverovatnije će prve intervencije na putevima početi u Maloj Vranjskoj, jer je tu mnogo oštećenih saobraćajnica, a zatim se nastavlja u mestima u Pocerini i Mačvi- rekao je Zelenović i dodao da novca za sve radove ima dovoljno, iako država duguje Gradu Šapcu 30 miliona evra.

-Svi radovi će biti realizovani u dogovoru sa ljudima koji žive u mestima u kojima se radovi izvode. Tu smo da saslušamo mišljenje struke i da radimo ono što je u interesu građana- poručio je gradonačelnik.

Filipović je objasnio da je vrednost radova u te dve ulice više od 3,5 miliona dinara.

-Ulica Knez Ive od Semberije dobiće novi sloj asfalta u dužini od 200 metara, dok će ulica Trg đačkog bataljona biti asfaltirana u dužini od 60 metara, a radove izvodi građevinsko preduzeće „Jugokop“- naglasio je rukovodilac sektora za gradnju u JP „Infrastruktura“.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version