Radnici „Fijata“ pokazli kako se treba boriti za radnička prava i dostojanstvo

Radnici kragujevačkog „Fijata“ pokazali su kako se zajednički moramo boriti za radnička prava i dostojanstven život. Kao i do sada, bili smo uz građane i radnike iz Kragujevca, na protestu u Kragujevcu, na blokadi u Beogradu, pružajući im podršku u njihovoj borbi.

SNS režim ih je nazivao neradnicima, prošli su medijsku golgotu kroz režimske tabloide, pokušali su da okrenu javnost protiv njih. Ali nisu uspeli. Borba za pravdu, dostojanstvo i solidarnost su pobedili.

Radnici su prvo pokušali da se kroz institucije izbore za svoja prava, da ih predstavnici vlasti čuju i da pronađu rešenje. Međutim, režim ih je šikanirao i ponižavao. Zato su se za svoja prava izborili kroz jedinu „instituciju“ koja danas funkcioniše – Gazelu!

Dokazali su da, i pored pritisaka, pretnji i ucena, jedino je zajednička borba ta koja je delotvorna, i kada se vodi na jedini način koji ova korumpirana vlast razume – solidarno i na ulici.

U njihvoj borbi su ih podržali i ostali radnici u Srbiji, jer konačno sazreva svest da samo zajedno možemo doći do svojih prava i pravde i, naravno, uslova za dostojanstven život za svakog radnika i čoveka. Sada su to bili radnici kragujevačkog „Fijata“, već sutra će biti neko drugi.

Zato ne odustajemo. Kao i do sada, uvek smo tu i bićemo rame uz rame sa svim građanima i radnicima koji trpe nepravdu. Radnička prava u Srbiji moraju se poštovati, a svi radnici i radnice moraju da žive dostojanstveno od svog rada.

ZAJEDNO sa građanima i radnicima izborićemo se za državu koja brine o svakome.

Beograd, 26. jun 2022.

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version