PSD „Cer“ organizuje u nedelju tradicionalnu akciju „Tragom drugog prekobrojnog puka“

Planinarsko- smučarsko društvo (PSD) „Cer“ uz podršku Turističke organizacije grada Šapca (TOŠ) u nedelju organizuje tradicionalnu akciju „Tragom drugog prekobrojnog puka“ pod sloganom „Vaša dela su besmrtna“. Biće organizovane dve šetnje u dužini od šest i 15 kilometara, a sugrađani su pozvani da im se priključe.

-Turistička organizacija grada Šapca podržala je ovu akciju i obezbedili smo besplatan autobuski prevoz za sve zainteresovane sugrađane. Polazak je u nedelju u osam sati ispred hotela „Sloboda“, a povratak u 17 sati. Iskoristiću ovu priliku da još jednom pozovem sve naše sugrađane da se prijave lično u prostorijama TOŠ-a ili putem brojem telefona 347 383. Takođe, to mogu učiniti slanjem mejla na tossabac@gmail.com ili putem naše zvanične Fejsbuk stranice i Instagram profila- navela je direktorka TOŠ-a Nađa Gligorić.

Članica Upravnog odbora PSD „Cer“ Sonja Živković pozvala je sugrađane da učestvuju u programima koji će biti održani od 13. do 15. avgusta.

-Pozivam sugrađane da nam se priključe, jer organizujemo niz aktivnosti. Očekujemo dolazak planinarskih društava već danas, oni koji žele da učestvuju u kampu postavljaju šatore. Za 14. avgust je zakazana šetnja u pravcu Kosaninog grada u okviru programa „Upoznaj Cer“. Koncert rok grupe „Vostok“ biće održan 14. avgusta od 21 sat. Najvažniji dan nam je nedelja, 15. avgust, kada očekujemo što više zainteresovanih i planinara. Najavili su nam se gosti iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Verujemo da će svi uživati u našoj divnoj planini i programu- podvukla je Živkovićeva.

Podsetila je da u skladu sa mogužnostima i vremenskim uslovima građani mogu da se odluče za dve staze različite dužine, te da je šetnja uglavnom kroz šumu. Staze su markirane, pripremljene, a šabačko Javno komunalno preduzeće je učestvovalo u sređivanju vidikovaca. S obzirom na vremenske uslove, preporuka je da se obuče što prijatnija garderoba, obuje udobna obuća i krene put Cera.

D.D.

Exit mobile version