Prvi zvaničan sastanak predstavnika opozicije u gradu

Na inicijativu Pokreta „Buđenje“

Prvi zvaničan sastanak opozicije na lokalnom nivou nakon formiranja nove vlasti u Šapcu održan je večeras na incijativu Pokreta „Buđenje“. U njihovim prostorijama okupili su se predstavnici Zajedno za Srbiju, Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Inicijative Selo- grad, lista „Prilika“ i  „Metla 2020“. Cilj je da se pronađu zajedničke polazne tačke budućeg opozicionog delovanja.

Jedan od osnivača i član privremenog predsedništva Pokreta „Buđenje“ Dušan Tufegdžić smatra da je to prilika da se formira polazna platforma za budući rad.

-Velika je pobeda činjenica da smo svi za istim stolom- predstavnici parlamentarnih, ali i vanparlamentarnih stranaka koje nisu učestvovale na lokalnim izborima. Ideja je da se malo bolje upoznamo, razgovaramo o tome šta su nam zajedničke tačke i na čemu treba da insistiramo u budućem radu, kako bismo mogli da budemo kontrolori nove gradske vlasti, jer to građani od nas očekuju. Tema sastanka će biti i način na koji ćemo to činiti u budućnosti, odnosno da li postoji mogućnost da to bude na skupštinskim zasedanjima- istakao je Tufegdžić za „Podrinske“.

D.Dimitrijević

Velimir Kuzmanović (ZZS), Nikola Jevtić (ZZS) i Vera Marđokić Simić (ZZS)
Exit mobile version