Prvi jubilej Centra za stručno usavršavanje

Centar za stručno usavršavanje Šabac proslavio je pet godina postojanja. Na skupu upriličenom tim povodom, govorilo se o postignutim uspesima i zasluženim priznanjima, a reč su imali gradonačelnik Šapca Neboja Zelenović, Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, Goran Stojićević, direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac i Tatjana Marković Topalović, profesor i jedan od koautora Parka nauke.

Obraćajući se prisutniimg_7966_resizema, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je da je Centar za stručno usavršavanje dobar primer ulaganja u obrazovanje. On je istakao da je posebno ponosan zbog učešća u jednoj etapi projekta.

– Projekat izgradnje Centra za stručno usavršavanje finansirala je švajcarska vlada u saradnji sa Gradskom upravom grada Šapca. Šabački Centar je jedan od osam u Srbiji i primer je dobre prakse Evropske unije, koja može da nađe svoju primenu u gradovima kao što je Šabac. Veliki broj nastavnika i stručnih lica, otvaranjem Centra, dobio je odlično mesto za usavršavanje, rekao je gradonačelnik Zelenović.

Goran Stojićević, direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac, kaže da je ova institucija za prvih pet godina rada i postojanja ostvarila mnoge od zacrtanih ciljeva. On je istakao da je postojanje Parka nauke, u okviru Centra, ono što ga čini posebnim u odnosu na ostale.

Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, podsetio je da je Naučni kamion, počeo svoju turneju po Srbiji baš iz Šapca, na samo nekoliko metara od Centra za stručno usavršavanje.

Program obeležavanja petog rođendana Centra za stručno usavršavanje upotpunili su hor „Mladiša“ i Nina Vasić, učenica Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“.

Exit mobile version